Audi şi Porsche își pregătesc intrarea în Formula 1. Ce echipe vizează companiile germane

Bogdan Bârliga 01.04.2022, 13:41
Audi şi Porsche își pregătesc intrarea în Formula 1. Ce echipe vizează companiile germane

Grupul Volkswagen ar putea să îşi dea acordul săptămâna viitoare pentru ca Audi și Porsche să poată concura în Formula 1.

Cele două companii ar putea prelua fiecare câte o echipă sau se poate discuta de parteneriate pentru a putea participa în competiții.

Un nou val în Formula 1

Grupul Volkswagen, proprietarul producătorilor auto Audi şi Porsche, ar putea să îşi dea acordul pentru ca cele două mărci ale sale să îşi facă intrarea în Formula 1, au declarat două surse din cadrul companiei pentru reuters.com.

O decizie este așteptată după o reuniune ce urmează să se desfășoare săptămâna viitoare și conform surselor sunt mari șanse ca Volkswagen să dea undă verde.

„Sperăm că atunci vom putea să ne anunţăm intenţia de a intra în Formula 1”, a declarat una dintre surse pentru Reuters.

Audi ar dori să cumpere echipa McLaren

Audi şi echipa de Formula 1 McLaren au dezminţit anul trecut zvonurile cu privire la încheierea unui parteneriat dar au recunoscut că au existat mai multe discuții şi că sunt șanse mari ca o decizie să fie luată în 2022.

Una dintre sursele citate de Reuters susţine că Audi va oferi aproximativ 500 de milioane de euro pentru echipa de Formula 1 McLaren.

Directorul general de la Audi, Markus Duesmann, și-a exprimat de mai multe ori în mod public interesul pentru participarea în Formula 1.

Pe de altă parte directorul executiv al McLaren Racing, Zak Brown, a declarat pentru Reuters că echipa de Formula 1 „cu siguranță nu este de vânzare” și nu caută alți parteneri de capital.

McLaren folosește motoare Mercedes, dar asta s-ar putea schimba atunci când sportul va introduce o nouă unitate de putere în 2026.

Brown a spus că au existat câteva conversații „foarte preliminare” cu VW în trecut, dar nimic nu a fost stabilit.

„Dacă se hotărăsc, atunci este o conversație de purtat, dar în acest moment nu vrem să avem nicio conversație până când știm că cineva este dedicat acestui sport”, a adăugat directorul executiv al McLaren Racing.

Porsche își dorește un parteneriat cu Red Bull

Sursele citate de reuters.com susțin că Porsche ar urma să propună realizarea unui parteneriat pe termen lung cu echipa de Formula 1 Red Bull.

Cei de la Red Bull folosesc pentru mașinile de Formula 1 motoare produse de Honda, după ce timp de mai multe sezoane au utilizat propulsoare Renault.

Grupul Volkswagen nu a fost implicat în Formula 1 dar a colaborat cu Red Bull, în special în campionatul de raliuri, iar Porsche evoluează în Formula E.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...