Audi intră oficial în Formula 1. Compania germană va deveni furnizor de motoare pentru mai multe echipe

Bogdan Bârliga 26.08.2022, 16:54
Audi intră oficial în Formula 1. Compania germană va deveni furnizor de motoare pentru mai multe echipe

Audi a anunțat că se va implica în Formula 1 începând cu anul 2026 și va deveni furnizor de motoare pentru câteva echipe.

În F1 se anunță o serie de schimbări importante pentru a ține pasul cu noile standarde de emisii și urmează să fie introduse sistemele hibrid de propulsie.

O decizie așteptată

La începutul lunii aprilie presa de specialitate susținea că Volkswagen analizează o posibilă intrare în Formula 1 cu mărcile Audi și Porsche.

Zvonurile au fost confirmate de directorul general de la VW și singura necunoscută o reprezenta faptul dacă cele două companii vor furniza doar motoare sau se vor implica total în F1.

Constructorii de automobile premium Audi şi Porsche au decis să îşi facă intrarea în cursele de Formula 1, declara în  luna iunie directorul general de la Volkswagen, Herbert Diess.

Deși Diess a susținut că în cazul Porsche pregătirile pentru intrarea în Formula 1 sunt puţin mai avansate primul anunț oficial a venit de la Audi.

Motorizări hibrid

În Formula 1 vor fi utilizate din anul 2026 sisteme de propulsie hibrid ce vor utiliza și combustibili mai puțin poluanți, iar cei de la Audi Sport au pregătit deja uzina germană de la Neuburg pentru producerea acestor propulsoare.

Viitoarele mașini de Formula 1 vor utiliza în continuare motoare turbo de 1,6 litri și prin asociarea cu o unitate electrică puterea va crește până la 1000 CP.

Cine va folosit motoarele de la Audi

Inițial conform unor zvonuri lansate la începutul acestui an Audi se pregătea să ofere aproximativ 500 de milioane de euro pentru echipa de Formula 1 McLaren.

Directorul general de la Audi, Markus Duesmann, și-a exprimat de mai multe ori în mod public interesul pentru participarea în Formula 1.

Cu toate acestea Audi şi echipa de Formula 1 McLaren au dezminţit anul trecut zvonurile cu privire la încheierea unui parteneriat, dar au recunoscut că au existat mai multe discuții şi că sunt șanse mari ca o decizie să fie luată în acest an.

McLaren folosește motoare Mercedes, dar asta s-ar putea schimba atunci când în Formula 1 se vor folosi noile propulsoare din 2026.

Și acum avem și confirmarea oficială de la Audi că va deveni doar furnizor de motoare, dar în acest caz este posibil să vedem un parteneriat cu cei de la McLaren.

Audi se alătură Mercedes-Benz, Ferrari, Honda și Renault pe lista furnizorilor de motoare pentru echipele din Formula 1.

Pentru că avem deja confirmarea de la directorul general Volkswagen mai rămâne să aflăm dacă și Porsche va intra în Formula 1 tot ca furnizor de motoare sau va participa cu o echipă proprie.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...