Au intrat banii pentru elevi, direct pe card. Cum poate fi folosit ajutorul

Badea Violeta 20.09.2022, 16:33
Au intrat banii pentru elevi, direct pe card. Cum poate fi folosit ajutorul

Săptămâna a început extraordinar pentru numeroși elevi din țara noastră. Aceștia au primit banii aferenți ajutorului social promis de stat. Este vorba de tichete în valoare de 500 de lei. Școlarii au putut depune cererile pentru acordarea stimulentul educațional la unitățile de învățământ până pe data de 10 septembrie, indiferent dacă au mai primit sau nu ajutorul și pentru anul școlar trecut. Iată cum pot fi folosiți acești bani!

Ajutor de 500 de lei pentru elevi

Veste bună pentru elevi! 100.000 de copii din familii defavorizate au primit luni, pe data de 19 septembrie, un ajutor de 500 de lei. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a virat această sumă pentru 97.888 de copii eligibili din familii defavorizate care deţineau carduri din anul şcolar precedent.

Conform legii, banii pot fi folosiţi pentru a achiziționa rechizite sau îmbrăcăminte. MIPE a făcut un anunț important și pentru cei care nu au intrat încă în posesia ajutorului de la stat. Reprezentanții anunță că noii beneficiari vor primi, în curând ,cardurile, urmând ca acestea să fie încărcate în cursul lunii viitoare. Iată școlarii eligibili pentru ajutorul în valoare de 500 de lei:

  • Copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);
  • Elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).

MIPE a mai precizat că beneficiarii deveniţi eligibili începând din acest an şcolar vor primi cardurile în cursul lunii octombrie, urmând ca banii să fie virați în prima parte a lunii noiembrie.

Ajutor de 500 de lei pentru elevii defavorizati
Ajutor de 500 de lei pentru elevii defavorizati

Peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei

De curând, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a făcut o declarație cu privire la ajutorul acordat elevilor defavorizați. Potrivit acestuia, în anul școlar 2022-2023, MIPE are de gând să susțină financiar peste 300.000 de copii proveniți din medii defavorizate.

„Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educaţie este esenţial pentru a se putea încadra, ca adulţi, pe piaţa muncii, însă de cele mai multe ori condiţiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon şcolar. Ajutorul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat preşcolarilor şi elevilor vulnerabili şi în acest an şcolar reprezintă, pentru mulţi dintre ei, şansa de a merge în continuare la şcoală.

Mă bucur că am reuşit să facem astăzi plăţile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni. În anul şcolar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, a declara Marcel Boloş.

Citește și Peste 300.000 de copii primesc bani de la stat. Anunțul e oficial, în octombrie se distribuie toate cardurile!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...