Au apărut primele imagini cu noul Windows 10 de la Microsoft

Daria Petrescu 04.07.2021, 09:28
Au apărut primele imagini cu noul Windows 10 de la Microsoft

Au apărut primele imagini cu noul Windows 10 de la Microsoft. Windows 11, cel puțin în această versiune timpurie pe care o analizăm, este practic o versiune declinată a Windows 10. Cea mai evidentă diferență este noua bară de activități centrată. Iată, cum arată noul Windows 10 de la Microsoft

Au apărut primele imagini cu noul Windows 10 de la Microsoft

Funcționează așa cum a făcut-o de la Windows 95, găzduind butonul de meniu Start, aplicațiile active și comenzi rapide la alegere.

Însă, toate sunt pictograme acum. Nu se găsește nicio opțiune pentru a afișa etichetele ferestrei în bara de activități. Asta este ceva ce Microsoft încearcă să împingă de ani de zile, dar, ca utilizator nativ de Windows, l-am respins întotdeauna.

Nu este greu să de obișnuiești cu implementarea Windows 11

Nu este greu să de obișnuiești cu implementarea Windows 11. Într-adevăr, este vorba doar de a vă forța în modul implicit în care Windows 7, 8 și 10 gestionează bara de activități, potrivit engadget.com. Cu puțină atenție, puteți învăța pașii care sunt foarte simpli.

La fel ca înainte, plasând deasupra pictogramei unei aplicații se afișează ferestrele deschise. Aspectul centrat face ca totul să semene ceva mai mult cu andocarea macOS, care a fost întotdeauna concentrată doar pe pictogramele aplicației.

Care este diferența între Windows 10 și windows 11

Este o mică modificare, dar, împreună cu eliminarea completă a etichetelor din bara de activități, ajută la îmbunătățirea interfeței.

Puteți, de asemenea, să mutați  bara de activități în partea stângă a ecranului.

Windows 11 arată, de asemenea, un meniu Start renovat, care sigur că va fi controversat. În mod implicit, vă arată o colecție de comenzi rapide fixate pentru aplicații, precum și câteva recomandări.

Va trebui să apăsați butonul „Toate aplicațiile” pentru a vedea restul meniului Start. Există opțiuni pentru a afișa aplicațiile adăugate recent și cele mai utilizate, dar acestea par a fi restanțe de la Windows 10, nu modifică încă nimic în noul meniu Start.

Implementarea Windows 11 poate avea mai mult sens astăzi. La fel ca noua bară de activități, este vorba de reducerea dezordinii. Mai rar parcurg întregul meniu Windows 10 Start, astfel încât să ai o colecție mare de aplicații fixate este mai ușor de navigat.

Până acum, Windows 11 se simte doar ca o mare actualizare Windows 10

Microsoft doar ne face să intrăm într-o lume în care nu trebuie să pescuim în jurul întregului meniu Start. Microsoft a adăugat, de asemenea, un mod ingenios de a prinde ferestrele fără a le trage deloc.

Acum, când plasați cursorul peste pictograma de maximizare din bara de titlu, veți vedea o listă derulantă a potențialelor locații de fixare.

Trebuie doar să îl lovești pe cel pe care ți-ar plăcea să-l poziționezi pe geam. Poate sunt doar un tocilar Windows, dar cred că această caracteristică va schimba fundamental modul în care lucrez. Urăsc redimensionarea manuală a Windows-ului și întotdeauna mi s-a părut că funcția de decupare automată este puțin cam ciudată.

Până acum, Windows 11 se simte doar ca o mare actualizare Windows 10.  S-a făcut upgrade la o instalare Windows 10 existentă fără probleme și toate aplicațiile existente au funcționat foarte bine.

Urmăriți Impact.ro și pe