Atenție, șoferi! Majorări la prețurile carburanților. Cât a ajuns că coste 1 litru de benzină

Redacția IMPACT 07.06.2020, 18:23

În contextul în care, la începutul acestei pandemii s-au înregistrat scăderi bruște la prețurile carburanților, ceea ce a dus la valori minime, raportate de la începutul anului și până acum, relaxarea restricțiilor de circulație a generat o nouă creștere a valorilor.

Evoluția prețurilor la carburanți. Cât costă un litru de benzină în România?

După ce prețurile la carburanți au scăzut cu aproape un leu în timpul pandemiei de COVID-19, în România, cotațiile barilului au cunoscut o nouă majorare. De la 1 iunie, data la care guvernul a introdus o nouă serie de măsuri de relaxare, prețul benzinei a crescut cu 2 bani pe litru, în ultimele cinci zile. Astfel, românii plătesc acum pentru un litru de benzină aproximativ 4,27. Pe data de 5 iunie 2020, prețul benzinei a ajuns la 4,29 de lei pe litru, potrivit platformei peco-online.ro.

Sursa foto: Captură foto, peco-online.ro
Evoluția prețurilor la carburanți, în ultimele 3 luni ale acestui an. Sursa foto: Captură foto, peco-online.ro

În primele luni ale acestui an, pe fondul pandemiei de COVID-19 care a generat un consum privat scăzut, românii au plătit pentru un litru de benzină chiar și 4,28 lei/litru, cel mai redus nivel la care a ajuns benzina în acest an.

În ceea ce privește costul pentru un litru de motorină, acesta a ajuns, la data de 1 iunie la 4,47 de lei pe litru. Prețul pentru motorină a rămas constant de la 1 mai și până în prezent.

Totuși, în ciuda creșterilor din ultimele zile, prețurile la carburanți rămân stabile. La începutul acestui an, spre exemplu, s-au raportat valori semnificativ mai mari. Pe 2 ianuarie, spre exemplu, prețul la motorină era de 5,45 de lei, iar cel al benzinei de 5,28 de lei.

În luna aprilie a acestui an, Bulgaria a devenit țara cu cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană, urmată apoi de Croația, Cehia, Danemarca și Ungaria și apoi România, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii, arată datele transmise de Comisia Europeană. România ocupă în prezent locul 15 în topul statelor din UE cu cea mai ieftină benzină și locul 16, cu cea mai ieftină motorină din blocul comunitar.

Urmăriți Impact.ro și pe