Atentat cu scrisoare capcană la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a ajuns la spital

Beatrice Dumitru 30.11.2022, 17:40
Atentat cu scrisoare capcană la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a ajuns la spital

Un atentat cu scrisoare capcană a avut loc la ambasada Ucrainei din Madrid, rănind un angajat care deschidea o scrisoare, a declarat Ministerul de Interne spaniol. Kievul a intărit securitatea la ambasadele sale din străinătate. Spania, țară NATO, a trimis echipamente militare în Ucraina pentru a ajuta forțele armate să lupte împotriva invaziei Rusiei.

Reacția Ucrainei după atentatul cu scrisoare capcană de la ambasada din Madrid

Scrisoarea, care a sosit prin poștă și nu a fost scanată, a provocat „o rană mică la degetul angajatului”, a declarat Mercedes Gonzalez, reprezentantul guvernului spaniol la Madrid, pentru postul Telemadrid și preluat de Reuters. Angajatul a suferit răni uşoare, dar a mers la spital pe picioarele sale, a adăugat poliţia.

Ucraina a întărit, miercuri, securitatea la ambasadele sale din străinătate, după ce poliția și guvernul de la Madrid au declarat că un angajat al ambasadei ucrainene din capitala Spaniei a fost rănit într-o explozie, în timp ce deschidea o scrisoare, Atentat cu scrisoare capcană la ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a ajuns la spital

Poliția din Spania anchetează atentatul cu scrisoare capcană de la ambasada Ucrainei.

Oricine s-a aflat în spatele atacului „nu va reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să-și oprească munca zilnică de întărire a Ucrainei și de contracarare a agresiunii ruse”, a afirmat Ministerul de Externe al Ucrainei.

Ucraina a cerut întărirea securității la ambasadele din străinătate

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a ordonat tuturor ambasadelor ucrainene din străinătate să-și consolideze „de urgență” securitatea, potrivit unui comunicat al ministerului de la Kiev. De asemenea, ministrul ucrainean i-a îndemnat pe omologii săi spanioli „să ia măsuri urgente pentru a investiga atacul”.

Detectivii investighează incidentul, ajutați de anchetatori criminaliști și de serviciile de informații, a declarat poliția spaniolă, iar Înalta Curte din Spania va conduce ancheta. Zona rezidențială din jurul ambasadei a fost izolată și o unitate de eliminare a bombelor a fost desfășurată la fața locului. Ambasada Ucrainei este situată în districtul Hortaleza din nord-estul Madridului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...