Atac terorist pe aeroportul din Moldova. Un tânăr rus a ucis două persoane

Corina Oprea 30.06.2023, 20:27
Atac terorist pe aeroportul din Moldova. Un tânăr rus a ucis două persoane

Panică pe aeroportul din Chișinău, după ce s-au tras mai multe focuri de armă. A fost vorba despre un atac terorist, în urma căruia un bărbat din Tadjikistan a împuşcat mortal un polițist și un gardian. Toți pasagerii au fost evacuați din clădire și oamenii legii s-au mobilizat pentru a-l prinde pe agresor.

Un terorist a împușcat două persoane pe aeroportul din Chișinău

A avut loc un incident extrem de grav pe aeroportul din Chișinău. Făptașul a fost un bărbat din Tadjikistan, care aterizase în urma unei curse din Turcia. Acesta era înarmat și, inițial, a tras focuri de armă în aer, după care s-a reorientat în direcția unor polițiști de frontieră.

În urma focului de arme, a împușcat mortal un polițist și un gardian. Din primele informații, acestuia nu i-ar fi fost permis să intre pe teritoriul țării, ceea ce l-a nemulțumit extrem de tare și a devenit agresiv. Acestea ar fi fost motivele exacte pentru care a recurs la acest gest ce îl va trimite direct după gratii, fiind cercetat pentru terorism.

„La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident în care s-a folosit o armă de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, a menționat Ministerul Afacerilor Interne din republică.

Surse din Republica Moldova ar fi publicat informația că agresorul de pe aeroport ar fi un militar, cetățean al Federației Ruse.

Premierul Moldovei confirmă informația

După incident, premierul Republicii a transmis un mesaj important pe Telegram. Acesta a explicat că bărbatul nu a putut intra în țară din motive de securitate și, când a ajuns în zona sterilă pentru a fi returnat, a împușcat doi angajați ai aeroportului cu arma unui polițist de frontieră.

Este vorba despre cetățean din Tadjikistan de 43 de ani, căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră„, a precizat Recean într-o postare pe Telegram.

Urmăriți Impact.ro și pe