Astrologie ~ previziuni astrale, 12 Octombrie ~ 16 Octombrie. Mercur retrograd în Scorpion și Lună Nouă în Balanță

Astrolog D. Mădă 12.10.2020, 15:00
Astrologie ~ previziuni astrale, 12 Octombrie ~ 16 Octombrie. Mercur retrograd în Scorpion și Lună Nouă în Balanță

Săptămâna trecută am amintit faptul că luna Octombrie este una plină de evenimente astrale, resimțite la nivel interior, destul de intens. Ceea ce este de reținut, este faptul că aceste tranzite (dacă sunt folosite corespunzător) pot fi adevărate surse de evoluție (relații personale și interpersonale, creativitate, maturizare emoțională) atingând magia sufletului printr-o expresie autentică a propriei personalității.

Horoscop 12-16 octombrie

Revenind la intervalul 12.10 – 16.10 care se anunță unul dinamic, având parte de situații care ne pot apăsa anumite “butoane”, cel mai important este să dăm dovadă de calm și răbdare. Evenimentele din această săptămână ne aduc în atenție modul în care comunicăm/gândim și nevoia de echilibru în cadrul relațiilor (de orice natură).

În prima parte a săptămânii 12.10-15.10 (energie resimțită pe tot parcursul săptămânii) ne aflăm sub influența aspectului benefic adus de Jupiter (adevăruri, credințe) în Capricorn împreună cu Neptun (imaginație, vis, compasiune) în Pești (Rx = retrograd). Această energie ne inspiră să ne aliniem cu Adevarul nostru Divin și în special spre a medita la rolul nostru în transformarea colectivă.

La nivel personal ținând cont că Jupiter este în mers direct, aș spune că avem acum șansa/norocul (Jupiter) de a ne împlini un vis (Neptun) sau de a descoperi cum ne putem îmbunătăți anumite segmente de viață. În luna Februarie 2020 avea loc primul sextil (aspect benefic) Jupiter/Neptun, urmat de Iulie, iar acum al treilea, deci aș spune că aceste vise sau dorințe nu sunt tocmai de actualitate, ci mai degrabă au legătura cu intervalul Februarie – Octombrie 2020.

Pentru a lucra cu energia înaltă a acestui aspect recomand să nu așteptați “să pice din cer”, ci dimpotrivă , să acționați către îndeplinirea sau concretizarea lor. Optimismul, intențiile bune și integritatea morală sunt parte din progresul sau reușita în domenii care au legătură cu sfera profesională, afaceri sau probleme juridice.

Pentru a reuși să ne îndeplinim/concretiza propriile dorințe, cel mai important este să conștientizăm că “lozul câștigător” în acestă perioadă vine prin răbdare. De aceea este important ca în intervalul 12.10 – 14.10 moment când Soarele în Balanța se opune lui Marte în Berbec Rx, să fim atenți la modul cum interacționăm cu ceilalți.

Deși tendința este să reacționăm din partea unui Ego exacerbat, indicat este să fim totuși direcți atunci când vine vorba de propria afirmare, însă dând dovadă de diplomație (Balanța).

Asul de sub mânecă este comunicarea deschisă, eliberarea interioară, fără a pune presiune sau chiar proiecții eronate către ceilalți. Uneori, din prea mult zel și dorință de bine uităm să ne auto-evaluăm stările, iar reprimarea propriilor trăiri se poate răsfrânge asupra celorlalți. Sportul și meditația sunt activități care ajuta în eliberarea tensiunii interioare.

Evenimentul care marchează mijlocul săptămânii este intrarea în mers retrograd a lui Mercur (comunicare, gândire) în Scorpion și Balanță, care începe din 14.10.2020. Până pe data de 03.11.2020 cât Mercur se va afla în mers retrograd suntem invitați să Re-analizăm, Re-gândim, Re-calibram modul în care comunicăm și gândim. Prin energia Scorpionului și ulterior a Balanței, Mercur retrograd ne poate arăta ce anume contează cu adevărat pentru noi în relația cu ceilalți, mergând în profunzimea lucrurilor/situațiilor care sunt de maxim interes pentru noi. Despre acest tranzit voi reveni într-un articol separat.

Ce se anunță la finalul săptămânii 12 octombrie – 16 octombrie

Partea a doua a săptămânii (14.10 – 16.10) se face remarcată și prin aspectul tensionat dintre Soarele în Balanță și Pluton (transformare, subconștient) în Capricorn. Atenție la nevoia interioară de a deține controlul.

Deși acest tranzit poate genera situații conflictuale în relația cu alte persoane sau cu figuri autoritare (de ex șefi) pe un fond de ego ridicat, odată cu intrarea în mers direct a lui Pluton (04.10.2020) aș spune că acum avem maturitatea emoțională de a conștientiza motivele care ne pun în situații de a ne ceda puterea sau la pol opus de a ne folosi puterea pentru a-i domina sau controla pe ceilalți (Balanța).

Odată ce le-am înțeles și integrat, ele ne pot aduce plus valoare, ajutându-ne să ne detașăm și relaxăm, fără a ne mai simți în vreun fel “amenințați”. Această transformare vine la pachet cu sentimentul de eliberare și liniște sufletească.

Finalul de săptămână este marcat de Luna Nouă în Balanță, mai concret pe 16.10.2020. Efectul de Lună Nouă ne vorbește despre noi începuturi, despre a seta intenții noi, urmând să culegem roadele peste 6 luni, când se va produce evenimentul de Lună Plină în Balanța . Acest eveniment are ca frază astrologică tradițională “Eu echilibrez”, iar ca temă arhetipală “Conceptualizarea relațiilor”. Tema acestui eveniment este “Nevoia de putere” în cadrul relațiilor de orice natură. Despre acest eveniment voi reveni într-un articol separat.

Ținând cont că suntem în sezonul Balanței, dorința de a ne înconjura de liniște, pace, echilibru, unitate, de a fi sau de a crea relații/parteneriate armonioase este susținută pe tot parcursul acestei săptămâni prin aspectul făcut de Soarele în Balanță cu Nodul Nord (Dharma) în Gemeni.

Deși, există posibilitatea ca o parte dintre noi să ne resimțim în cadrul anumitor relații ( de orice natură) precum o “oală sub presiune” recomandat este a ne arăta deschiși în a asculta și punctul de vedere al celuilalt (Soare/Nodul Nord) pentru a crea o punte nouă în cadrul relațiilor, evitând adâncirea “hăului”.

Construind poduri, nu ziduri în cadrul relațiilor din viața noastră, putem ajunge să (ne) dezvoltăm o viață autentică, fără atașamente toxice și iluzii.

Am început cu ideea că e necesară folosirea corespunzatoare a tranzitelor și aș vrea să inchei în același spirit. Sunt nenumarate lucruri pe care le putem face în acest sens precum ascultarea intuiției, rememorarea visurilor din perioada Februarie-Octombrie 2020 , și descoperirea celor care primează acum. Și cel mai important, nu lăsa Luna Nouă să treacă nutrind un gând trecator. Depune un efort, găsește timp în programul tău să te gândești la echilibrul pe care-l ai, sau pe care-l cauți. Meditează, setează și notează intenții clare însoțite de cât mai multe detalii posibile.

Urmăriți Impact.ro și pe