Asociaţia „Mâini întinse” din Tulcea va finanța un nou proiect. 18 întreprinzători din mediul rural vor beneficia de 40.000 de euro pentru a-şi dezvolta afacerie

Elena Avramescu 16.11.2021, 14:54
Asociaţia „Mâini întinse” din Tulcea va finanța un nou proiect. 18 întreprinzători din mediul rural vor beneficia de 40.000 de euro pentru a-şi dezvolta afacerie

Asociaţia „Mâini întinse” se ocupă de 20 de ani de proiecte pentru persoanele defavorizate, iar recent a semnat contractul de finanţare pentru realizarea unui proiect prin care 18 întreprinzători din mediul rural urmează să beneficieze de sume de cel puţin 40.000 de euro pentru a-şi dezvolta afaceri.

Asociaţia „Mâini întinse” din Tulcea va finanța un nou proiect

Acest proiect are un buget total de circa 7 milioane de lei, fiind finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, prin mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate – Delta Dunării, având ca parteneri asociaţiile „Ai încredere” şi „Eliot House’.

Ne propunem să încurajăm antreprenoriatul social în zona ITI, iar prin proiect vom finanţa 18 economii sociale. Înainte de concursul de proiecte de afaceri, vom avea cursuri de antreprenor în economie socială şi competenţe digitale. La cursuri vor putea participa 82 de persoane cu vârste de până la 65 de ani, cu domiciliul în mediul rural, a spus Gabriela Popa, care este şi manager de proiect, potrivit Agerpres.

În plus, cursurile vor dura aproape un an, iar după aceea va urma concursul de proiecte de afaceri, cele 18 iniţiative antreprenoriale urmând să primească un sprijin financiar cuprins între 40.000 de euro și 100.000 de euro.

Ajutorul financiar se va acorda în funcţie de numărul de tineri Neets, tineri care nu sunt înscrişi într-o formă de învăţământ, aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi care au vârste cuprinse între 18 ani şi 29 de ani, a spus reprezentanta asociaţiei „Mâini întinse”.

În plus, asociaţia a început demersurile pentru organizarea cursurilor de antreprenor în economie socială şi de deprindere a competenţelor digitale, iar până acum au fost semnalate primele dificultăţi.

Există nişte condiţii pentru a participa la cursuri şi, din păcate, nu găsim foarte multe persoane în mediul rural care să se încadreze pe studiile acestea. Sperăm ca până la acreditarea cursului să obţinem acordul pentru ca şi persoanele care nu au diplomă de Bacalaureat să poată participa la aceste cursuri, a mai declarat Gabriela Popa.

Iniţial, am refuzat, pentru că aveam un loc de muncă stabil, dar am promis că voi căuta o persoană care să ajute proiectul partenerilor din Cernavodă. Nu-mi venea să cred că nimeni nu dorea să lucreze cu genul acesta de copii. Atunci am renunţat la locul meu de muncă, am început să lucrez cu aceşti copii, mi-am dat seama că nu ştiu nimic nici pe segmentul acesta, nici pe proiecte şi m-am întors la studii, a spus Gabriela Popa, care a fost timp de 15 ani asistent medical.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...