Așa se prepară cel mai bun salam de Sibiu, chiar la tine acasă

Elena Avramescu 14.12.2020, 18:38
Așa se prepară cel mai bun salam de Sibiu, chiar la tine acasă

Când este vorba despre mezeluri, românii sunt cei mai mari amatori. Astfel că, la masa de sărbători, pe lângă antreurile tradiționale, puteți să aveșu și un salam de Sibiu, fără chimicale, făcut în casă.

Așa se prepară cel mai bun salam de Sibiu

Există două categorii de salamuri, cele care se conservă timp îndelungat și cele mai puțin conservabile, ce se consumă mai repede. Salamul de Sibiu se poate păstra cel mai bine, nemaivorbind de gustul deosebit. Se prepară din carnea unui porc matur crescut în propria gospodărie (se poate cumpăra și din măcelării, în perioada octombrie- martie).

Se curăță carnea de oase, grăsimi și pielițe. Se taie bucățele cam de o palmă și se răsfiră pe o planșetă unde se răcește complet. Apoi se pune carnea într-un coș de nuiele, plasă de plastic, în așa fel încât să se scurgă sucurile din carne. Se ține așa o zi.

A doa zi se freacă bine carnea cu un amestec de sare și silitră– 150 g de sare și 13 g silitră- la 5 kg de carne. Silitra absoarbe grăsimile. După frecarea bucăților de carne, acestea se așază pe o planșetă puțin aplecată atât pentru pătrunderea cărnii de sare,  cât și pentru scurgerea sucului. Se ține astfel 48 de ore.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...