Așa faci porumb fiert ca în copilărie. Trucul folosit de gospodinele de la țară

Andreea Grecu 18.07.2021, 18:40
Așa faci porumb fiert ca în copilărie. Trucul folosit de gospodinele de la țară

Porumbul fiert este deliciul verii. Îl găsești peste tot pe plaja, dar și în parcurile de distracții. Este delicios cu sare, unt, dar si cu alte condimente. Cel mai simplu este să-l cumperi gata făcut, însă cel mai bun rămâne cel preparat în casă, așa cum îl prepară gospodinele de la țară.

Preparând porumbul fiert acasă, ai garanția că este proaspăt și depozitat în condiții de siguranță. În plus, îl poți asezona cu diverse condimente, după gust.

Cum să faci porumb ca în copilărie

Porumbul fiert care îți aduce aminte de copilărie, fie că era preparat de bunica sau de mama, este un deliciu la care nu trebuie să renunți. Acesta este vedeta verii, alături de alte delicatese (cireșele, pepenele verde și alte fructe de sezon) care-ți aduc aminte de cea mai frumoasă perioada a vieții, când zburdai prin curtea bunicilor.

Pentru a prepara porumb fiert la fel de bun precum cel preparat de gospodinele de la țară trebuie doar să ții cont de câteva trucuri simple, care să te ajute să obții acel gust de excepție.

Primul pas este alegerea porumbului potrivit. Acesta nu trebuie să aibă pănușile ofilite, pentru a fi cât mai proaspăt. Acestea trebuie să aibă o culoare verzuie, deschisă.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Odată ce ajungi acasă, îndepărtează primul strat de frunze al porumbului. Păstrează apoi câteva frunze din straturile interioare și aruncă restul frunzelor, în exces.

Așa faci porumb fiert ca în copilărie

Spală porumbul bine și procedează la fel cu frunzele păstrate. În oala în care urmează să fierbi porumbul pune mai întâi un strat de frunze. Acesta vor împiedica porumbul să se ardă, dar îi dau și o aromă mai bună. Restul frunzelor rămase se pun deasupra știuleților. Daca știuleții de porumb sunt prea mari, îi poți rupe în două sau chiar trei bucăți, în funcție de preferințe. Adaugă apa rece peste porumb, astfel încât să fie complet acoperit și pune vasul la fiert. Este indicat să acoperi oala cu un capac.

Condimentarea porumbului cu sare se va face în momentul servirii. Dacă pui apă la fiert, boabele porumbului se vor deshidrata și nu vor mai fi la fel de gustoase. Același lucru este valabil și în cazul condimentării cu alte ingrediente și al adăugării untului.

În ceea ce privește untul, există oameni care îl pun in timpul fierberii, însă cea mai mare parte a acestuia va rămâne la suprafața apei.

Cum poți servi porumbul fiert

Deși românii consumă porumbul ca atare, fiert, cu sare si piper, acesta poate fi asezonat și cu alte condimente. De exemplu cu boia, parmezan sau alte brânzeturi care pot fi rase.

Alte popoare servesc porumbul fiert ca garnitură alături de preparate din carne și legume, acesta fiind perfect pentru a înlocui pâinea.

Porumbul fiert, valori nutriționale

O cană (164 grame) de porumb galben dulce conține (5):

Citește și: Cât timp se fierbe porumbul, de fapt. Așa faci cel mai bun preparat

  • Calorii: 177 calorii
  • Carbohidrați: 41 grame
  • Proteine: 5,4 grame
  • Grăsimi: 2,1 grame
  • Fibre: 4,6 grame
  • Vitamina C: 17% din valoarea zilnică DZR
  • Tiamina (vitamina B1): 24% din DZR
  • Folat (vitamina B9): 19% din DZR Magneziu: 11% din DZR
  • Potasiu: 10% din DZR

Citește și: Nu mai pune sare în apa în care fierbi porumbul. Ingredientul secret care îi dă un gust mai bun

Urmăriți Impact.ro și pe