Artistul cu cele mai multe operații estetice. L-au ruinat și i-au adus moartea la 57 de ani

Andreea Bisinicu 05.11.2020, 14:34
Artistul cu cele mai multe operații estetice. L-au ruinat și i-au adus moartea la 57 de ani

Artistul cu cele mai multe operații estetice. L-au ruinat și i-au adus moartea la 57 de ani. I-ai cântat piesele la bairamuri. Îl mai ții minte pe solistul de la Dead or Alive? Intervențiile de la cabinetul estetician l-au distrus.

Cine este artistul cu cele mai multe operații estetice din toate timpurile

În 1984, lumea întreagă era a lui. „You spin me round (Like a record)” suna în toate discotecile din țară. Solistul de la Dead or Alive, Pete Burns, este considerat unul dintre cei mai mari și îndrăgiți artiști ai anilor 80. Din păcate, artistul și-a distrus viața din cauza operațiilor estetice.

Chiar dacă avea, de la natură, trăsături efeminate și un trup silfid, asta nu l-a împiedicat pe Pete Burns să se aboneze la cabinetul medicului estetician. Una? Hai, treacă. Două? OK, fie. 10? E cam mult, dar dacă simte el nevoia… Dar solistul de la Dead or Alive și-a făcut nu mai puțin de 300 de intervenții estetice la nivelul feței.

I-a fost greu să recunoască faptul că era gay

Știu la ce te gândești. Era homosexual. Toată lumea credea același lucru. Mai târziu, acest lucru a fost confirmat, chiar dacă artistul britanic a fost însurat cu stilista lui, Lynne Corlett, pentru mai bine de 25 ani. Cei doi s-au căsătorit în 1978, pe vremea când Pete avea numai 19 ani. Soția lui a dezvăluit, la acea vreme, că solistul avea un amant de sex masculin: Michael Simpson.

„Se întâlnea cu el încă de când eram căsătoriţi, ştiam asta, Pete a fost mereu sincer cu mine, dar Michael nu a fost motivul pentru care am divorţat”, a povestit Lynne.

Așa arăta Pete Burns în 1984, înainte de a apela la operațiile estetice
Așa arăta Pete Burns în 1984, înainte de a apela la operațiile estetice

Când societatea i-a permis, Pete Burns și-a recunoscut homosexualitatea. În 2006 s-a căsătorit cu partenerul său, Michael Simpson, dar mariajul lor a durat numai un an.

Artistul s-a luptat cu recunoașterea sexualității sale foarte mulți ani. Asta i-a dezvoltat obsesia pentru operațiile estetice. Voia să devină femeie, pentru că nu se simțea confortabil în pielea sa, ca bărbat.

Infecții și complicații la rinichi. Cum i-au distrus viața operațiile estetice

Artistul cu cele mai multe operații estetice. I-au adus moartea la 57 de ani. În 2016, cu doar câteva săptămâni înainte de moartea sa, Pete Burns povestea la o televiziune britanică că scopul său este să ajungă de nerecunoscut.

„Mi-am făcut 300 de operaţii estetice. Sper că atunci când voi avea 80 de ani şi voi ajunge în Rai, Dumnezeu nu mă va recunoaşte”, spunea artistul, potrivit OK magazine.

Din păcate, artistul nu a ajuns să bifeze vârsta de 80 ani. A murit la 57 ani, din cauza complicațiilor care au apărut în urma numărului exagerat de operații estetice. Pete Burns s-a luptat foarte mulți ani cu depresia, pe care a încercat să o vindece nu la psiholog, ci la cabinetul medicului estetician.

Transformarea fizică a devenit singurul său țel în viață

Şi-a operat nasul, şi-a pus de două ori implanturi în obraji, şi-a mărit buzele în repetate rânduri, şi-a pus filere. Artistul a recunoscut, la un moment dat, că pierduse şirul intervenţiilor estetice. Intervențiile estetice, pentru el, deveniseră la fel de banale precum respiratul.

„Au început să-mi apară găuri în piele. Am făcut embolism pulmonar, dar am cheaguri de sânge şi în picioare şi inimă. M-am trezit plin de vânătăi apoi am leşinat”, a povestit el chiar cu puţin timp înainte de deceda, pe 23 octombrie 2016.

Solistul de la Dead or Alive ajunsese de nerecunoscut din cauza interventiilor estetice, 300 la numar
Solistul de la Dead or Alive ajunsese de nerecunoscut din cauza interventiilor estetice, 300 la numar

Și-a dat în judecată chirurgul estetician, pentru că a vrut să-i amputeze buzele

Artistul cu cele mai multe operații estetice. I-au adus moartea la 57 de ani. Din păcate, nimic nu a mers conform planului său. Numărul exagerat de operații i-au provocat cheaguri de sânge şi numeroase infecţii, cum a fost cea de la buza superioară, din cauza căreia a ajuns de mai multe ori pe masa de operaţie.

Infecţia de la buză i s-a răspândit în corp. A ajuns la ficat şi rinichi. Din cauza faptului că doctorii i-au spus că există pericolul să-i amputeze buzele, Pete a dat în judecată chirurgul care îi provocase această problemă.

Pete Burns a câștigat procesul și a fost despăgubit cu 450.000 de lire sterline. Când toată lumea credea că s-a potolit cu intervențiile estetice, solistul de la Dead or Alive a folosit acei bani pentru a se opera din nou.

Organele i-au cedat, pe rând

Se pare că unele intervenţii erau necesare. Filerele din buze începuseră să îi migreze în obraji, în spatele ochilor şi la mărul lui Adam. În paralel, Pete lua şi o mulţime de medicamente, care i-au afectat şi mai mult starea deja degradată a sănătăţii.

Pe 23 octombrie 2016, organele i-au cedat, pe rând. Complicațiile la rinichi și ficat și dependența de medicamente i-au adus sfârșitul artistului, la numai 57 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe