Armata chineză îngrozește o lume întreagă. Imaginile care au scăpat pe Internet

Stan Filon 13.11.2020, 12:56
Armata chineză îngrozește o lume întreagă. Imaginile care au scăpat pe Internet

China a dezvoltat o armă hipersonică și dovezile au apărut recent pe internet. Astfel, întreaga omenire a putut să vadă avionul hipersonic care ar putea avea un motor care folosește cea mai nouă tehnologie. Imaginile s-au viralizat în mediul online.

O fotografie cu o armă hipersonică chineză a apărut pe Internet

Imaginile surprinse recent par să arate o aeronavă chinezească H-6N care transportă o rachetă supradimensionată sub fuzelaj. Forma și mărimea generală a rachetei sunt foarte similare, dacă nu chiar identice, cu ce a putut fi observat într-o altă filmare care a apărut pe rețelele de socializare luna trecută. Elementele care pot fi văzute acum sugerează un design hipersonic, care ar putea fi chiar nuclear sau aeroreactor.

Motor aeroreactor presupune ca jetul reactiv să se formeze prin arderea carburantului folosind aerul atmosferic. Imaginile au apărut inițial la data de 5 noiembrie pe rețeaua de microblogging Twitter. Filmarea a fost publicată pe rețeaua de socializare Weibo din China, însă pare să fi fost ștearsă între timp de pe acea platformă.

O poza cu o arma hipersonica chineza a aparut pe Internet
O poza cu o arma hipersonica chineza a aparut pe Internet

Avionul hipersonic pare că poate transporta arme atomice

Încărcătura de sub aeronavă pare să fie de aceeași lungime generală ca cea văzută într-o filmare apărută în octombrie. Racheta pare să aibă o lungime de 12 metri, sau în jur de o treime din lungimea unei aeronave H-6N purtătoare de rachete. Secțiunea carlingii seamnănă izbitor cu un fel de vehicul hipersonic.

Specialiștii spun că există posibilitatea ca ceea ce vedem să fie, de fapt, un design aeroreactor imens capabil să atingă o viteză foarte mare. Anumite trăsături par similare cu un vehicul hipersonic de cercetare numit Jia Geng No. 1. Imagini cu acest vehicul au apărut pentru prima oară anul trecut, potrivit The Drive.

Jia Geng No. 1, dezvoltat de Academia Aerospațială a Universității Xiamen împreună cu Lingkong Tianxing Technology pentru cercetare hipersonică, ar avea doar puțin peste 9 metri în lungime, însemnând că ar fi mai scurt decât aeronavele H-6N purtătoare de rachete. Aceeași formă generală a fost văzută și în cazul altor vehicule aeroreactoare pentru cercetare hipersonică, precum X-43 de la NASA, dar și vehicule de luptă, cum ar fi Kh-90 al Uniunii Sovietice, care nu a fost niciodată folosit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...