Aplicația WhatsApp se transformă radical. Care sunt modificările

Raluca Juncu 02.07.2020, 18:37
Aplicația WhatsApp se transformă radical. Care sunt modificările

WhatsApp, o aplicație populară în rândul utilizatorilor din întreaga lume aduce câteva modificări substanțiale, anunțate miercuri de companie. Iată ce trebuie să știi despre principalele modificări.

WhatsApp, noi funcții lansate de la 1 iulie 2020

O funcție interesantă introdusă de WhatsApp constă în posibilitatea de a introduce contacte în agenda aplicației, fără a mai fi nevoie să fie trecut inițial în agenda propriului telefon mobil. Acest lucru se va putea face prin scanarea unui cod QR care se regăsește la opțiunea „Setări” sau „Settings”.

Astfel, fiecare utilizator va putea scana codul altui utilizator pentru a-l adăuga în lista de contacte. Noua funcție lansată de companie după cele mai recente actualizări va putea fi accesată din locul în care se adaugă un nou contact în aplicație.

Interesant este că de acum, utilizatorii celebrei aplicații pot realiza apeluri video în conversațiile în care sunt adăugate deja mai multe persoane. Utilizatorii dispun de un buton special pentru realizarea acestor apeluri video, în care nu pot participa mai mult de 8 persoane. Spre comparație, pentru a-ți face o idee, modelul este similar cu apelurile video de pe Facebook, grup de care compania aparține, din 2014.

O altă funcție introdusă de compania din California include sticker-ele animate pe care utilizatorii le pot folosi acum pentru reacţii în cadrul conversațiilor.

De asemenea, producătorul se îngrijește și de componenta WhatsApp Web, care primește o tematică dark, de tipul celei dark mode de la Facebook sau Google. Această opțiune există deja în aplicația WhatsApp, controlată de pe telefoanele mobile.

WhatsApp pune la dispoziție, începând cu 1 iulie 2020 și o funcție nouă pentru sistemul de operare KaiOS.  Persoanele care folosesc aplicația pe aceste device-uri au posibilitatea de a publica statusuri în aplicație, pe care le pot vedea și ceilalți utilizatori.

Toate aceste modificări implementate ieri, în mod oficial de companie au fost anunțate anterior, fiind analizate în baza versiunilor beta, acolo unde au fost introduse prima dată, ale aplicațiilor pentru iPhone si Android, potrivit idevice.ro.

Foto: pixabay.com 

Urmăriți Impact.ro și pe