Anunțul președintelui Iohannis în timpul stării de urgență! Mesaj important pentru români

Redacția IMPACT 19.03.2020, 13:25
Anunțul președintelui Iohannis în timpul stării de urgență! Mesaj important pentru români

Klaus Iohannis a susținut joi, o videoconferință cu Prim-ministrul României, ministrul Afacerilor Interne, prefecții și șefii instituțiilor publice pentru a discuta despre starea de urgență decretată la nivelul statului și despre situația actuală din România privitoare la răspândirea coronavirusului.

Declarațiile Președintelui Klaus Iohannis

„Ieri Guvernul a luat măsuri foarte importante, și economice, și de protecție socială, pentru a veni în sprijinul în primul rând al românilor, dar și în sprijinul firmelor din România. Iar astăzi, iată, v-am convocat la această întrevedere, fiindcă dumneavoastră, prefecții, conducătorii de direcții județene, sunteți, dacă pot să mă exprim așa, armata noastră din teritoriu, care trebuie să funcționeze perfect, pentru a face ca această stare de urgență să funcționeze foarte bine”, s-a adresat Klaus Iohannis autorităților din teritoriu.

Despre măsurile de limitare a contactului direct

„Trebuie cu toții să transmitem românilor lucruri importante, nu doar despre ce fac autoritățile, ci și ce așteptăm de la ei să facă, respectiv în această situație de epidemie, ce să nu facă.

Trebuie să explicăm oamenilor de ce nu trebuie să facă deplasări inutile, nu trebuie sau chiar trebuie să evite, aproape cu orice preț, contactul direct, contactul fizic cu alte persoane.

Spuneți oamenilor, când se întâlnesc, să nu mai dea mâna, să nu se îmbrățișeze. Cel mai bine, să nu se întâlnească decât acolo unde este absolut necesar. Știu că este greu. Suntem un popor cu oameni calzi, oameni apropiați.

Dorim să fim împreună. Dar această situație specială cere, și ne-o spun toți experții, și cei din țară, și cei din străinătate, că dacă vrem să încetinim răspândirea bolii, trebuie să evităm contactul direct. Este, pe de altă parte, important să mergem la serviciu, acolo unde munca nu se poate face de la domiciliu, și acolo unde este obligatoriu să mergem trebuie să avem grijă, nu dăm mâna, nu ne îmbrățișăm, stăm la o distanță rezonabilă, un metru, doi metri unii de alții, atunci când vorbim sau când muncim împreună”, a transmis Klaus Iohannis românilor.

Klaus Iohannis, apel către diaspora

„Românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc.

Dumneavoastră, fiecare în direcțiile pe care le conduceți, trebuie să fiți fermi, trebuie să fiți fermi în felul cum conduceți activitatea, dar trebuie să fiți fermi și corecți față de colegele și colegii cu care lucrați”, explică Șeful Statului în discursul său de joi.

Tot joi, cu puțin înainte de declarația lui Klaus Iohannis, a avut loc prima ședință online a Parlamentului prin s-a votat, în unanimitate de voturi, starea de urgență decretată de Președintele României. Este pentru prima dată în istoria Parlamentului liderii Puterii legislative se reunesc într-o ședință desfășurată online, scrie Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe