Anunțul premierului Ludovic Orban despre înghețarea anului școlar. Ce se întâmplă, anul acesta cu Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat

Raluca Juncu 22.04.2020, 10:58
Anunțul premierului Ludovic Orban despre înghețarea anului școlar. Ce se întâmplă, anul acesta cu Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat

Elevii s-au întors, începând de miercuri, la școală, la cursurile care deocamdată se desfășoară tot în mediul online. Guvernul vine cu câteva precizări cu privire la modul de desfășurare a perioadei rămase din acest an școlar.

Orban: „Nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar”

Ludovic Orban, subliniază, la fel ca în multe numeroase alte rânduri, că Guvernul nu ia în calcul înghețarea anului școlar 2019-2020. De asemenea, se urnărește ca examenele de Evaluare Națională și cele de Bacalaureat, să aibă loc, pentru ca elevii să poată încheia cu bine anul școlar în curs. Examenele de Bacalaureat și Evaluarea Natională sunt, deocamdată, programate pentru luna iulie. În examenele finale nu va fi inclusă materia din semestrul al II-lea.

„Nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru e să asiguram toate condiţiile posibile, astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, de bacalaureat, sigur în condiţiile în care vor fi permise de contextul epidemiologic pentru că nu riscam ca toţi copiii noştri să piardă un an şcolar”, a declarat premierul Orban.

Reamintim că Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția elevilor, săptămânal, câte cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, în vederea susținerii examenelor naționale. Acestea sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste de antrenament va fi publicat începând de astăzi.

Ministrul Sănătății, despre revenirea la școală

În ceea ce privește o posibilă dată la care elevii s-ar putea întoarce în sălile de curs, ministrul Sănătății spune că în acest sens am putea vorbi de sfârșitul lunii mai sau chiar începutul lunii iunie.

„Poate sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru la Antena 3, citat de Mediafax.

Miercuri, Nelu Tătaru urmează să aibă o întâlnire cu ministrul Educației, Monica Anisie, cu care va purta discuții având drept subiect această temă, a reluării orelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI