Anunțul momentului despre carburanți. Ministrul Energiei a dat răspunsul așteptat de toți

Nicu Stan 24.03.2022, 15:09
Anunțul momentului despre carburanți. Ministrul Energiei a dat răspunsul așteptat de toți

Anunțul momentului despre carburanți. Ministrul Energiei a dat răspunsul așteptat de toți. România are toate resursele necesare pentru a asigura consumul de carburanți atât pentru populație, cât și pentru economie, anunță Virgil Popescu, ministrul Energiei, pe pagina socială personală.

Ministrul Energiei a făcut anunțul oficial despre criza de carburanți. Ce spune Virgi Popescu

Ministrul Energie vrea să îi liniștească pe români anunțând că țara noastră are rezervele necesare de petrol pentru a asigura necesarul de carburanți, atât pentru populație, prcum și pentru bunul mers al economiei.

În urma apariției unor speculații în presă pe tema rezervelor de carburant la nivel național, Ministerul Energiei a negat vehement existența unei astfel de probleme. Nu vor avea probleme nici românul de rând, dar nici cei care au nevoie de carburanți pentru ca economia să nu se oprească.

Romania nu se va confrunta cu o criza a carburantilor
Romania nu se va confrunta cu o criza a carburantilor

România nu are probleme cu carburanții

”În urma apariției unor speculații de presă pe tema rezervelor de carburant la nivel național, Ministerul Energiei infirmă categoric existența unei astfel de probleme atât în privința stocurilor, precum și în privința aprovizionării cu carburanți.

România deține toate resursele necesare pentru a asigura consumul atât pentru populație, cât și pentru economie, a scris Virgil Popescu pe propria pagină socială.

Războiul ar putea declanșa o criză alimentară

Pe de altă parte, invazia Ucrainei de către Rusia ar putea declanșa o criză alimentară în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, pentru că aceste țări depind de importurile de grâu din cele două țări aflate în conflict, a declarat miercuri secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, conform CNN.

„Prețurile la alimente, combustibil și îngrășăminte cresc vertiginos, lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte. Toate acestea îi lovesc cel mai puternic pe cei mai săraci și plantează semințele instabilității politice și tulburărilor de pe tot globul”, a spus Antonio Guterres în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Antonio Guterres a amintit Egiptul, Libanul, Libia, Somalia, Sudanul și Yemenul drept statele care importă cel puțin jumătate din grâul necesar din Ucraina sau Rusia.

În România nu se pune problema vreunei crize alimentare

La noi pare să nu se pună problema unei crize alimentare, după cum a anunțat ministrul Agriculturii din România.

„România, în momentul de faţă, nu se află în niciun astfel de risc de a apărea o criză alimentară sau să fim în risc de apariţie a unor dezechilibre majore pentru că producem suficient de multă hrană pentru necesarul de consum al populaţiei în ţara noastră. Îi încurajez pe români să se informeze din surse sigure, să fie liniştiţi din punct de vedere al asigurării necesarului de alimente, pentru că România produce suficient de mult astfel încât să ne asigurăm necesarul de consum”, a explicat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

Urmăriți Impact.ro și pe