Anunțul important pe care Raed Arafat l-a făcut referitor la 1 mai. Ce trebuie să știe românii

Redacția IMPACT 21.04.2020, 09:33
Anunțul important pe care Raed Arafat l-a făcut referitor la 1 mai. Ce trebuie să știe românii

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a făcut noi precizări cu privire la măsurile inițiate de autorități, prin ordonanțe militare. Ce este important de reținut?

Raed Arafat: „Nu va fi 1 Mai-ul de anul trecut”

Mai multe state de Europa precum Franța, Spania, Italia sau Germania, puternic afectate de pandemie, iau acum în calcul o ridicare graduală a restricțiilor. În România, situația este mai complicată de atât, transmite Raed Arafat. Secretarul de stat susține că în România, există în acest moment un punct sensibil de presiune în rândul populației și că întreaga situație trebuie ținută sub control, mai ales în contextul în care, în spațiul virtual, circulă foarte multe informații false.

Românii nu vor putea să își facă planuri pentru data e 1 mai. Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin
Românii nu vor putea să își facă planuri pentru data e 1 mai. Sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

„Există multe fake-newsuri pe rețelele de socializare. Oamenii, după o perioadă de presiune, caută lumina de la capătul tunelului. Ei vor să fie totul ca înainte, dar nu e atât de simplu. Avem încă multe cazuri noi, chiar dacă sunt asimptomatice.
Nu trebuie să scăpăm situația de sub control. În momentul în care relaxezi totul, vom avea o creștere imediată. Până acum, sistemul sanitar, cu bine cu rău, a funcționat. Când creșterea devine rapidă și bruscă, atunci punem sistemul sanitar în genunchi și acesta nu mai funcționează”, a trasmis Raed Arafat, într-o inervenție telefonică la Realitatea Plus.

În ceea ce privește data de 1 Mai, Raed Arafat le transmite românilor că nu va exista o sărbătoare pentru această zi, la fel ca în anii precedenți.

„Trebuie încă să vedem efectul Paștelui, pentru că a existat o relaxare. Se va vedea în 7-14 zile efectul Paștelui. Pentru 1 Mai românii să nu-și planifice ieșiri. Nu va fi 1 Mai-ul de anul trecut. România a luat măsuri foarte bune de la început, de aceea nu avem un impact mai mare pe sistemul sanitar. Relaxarea se va face pas cu pas, la fel ca în Germania. Dar nu acum. Măsurile de distanțare la locul de muncă se vor păstra și după ridicarea stării de urgență. Noi nu am avut total lock-down ca în alte stare”, a mai explicat Șeful DSU.

Urmăriți Impact.ro și pe