Anunțul important al ministrului Tătaru. Mesaj de 1 Mai, care le va da românilor planurile peste cap

Rădulescu Valentin 30.04.2020, 17:15
Anunțul important al ministrului Tătaru. Mesaj de 1 Mai, care le va da românilor planurile peste cap

Nelu Tătaru a făcut recent un anunț important pentru cetățenii români. Acesta le strică toate planurile celor care voiau să facă o scurtă plimbare de Ziua Muncii, deoarece România ar putea avea de suferit după urma lor.

Anunțul important al ministrului Tătaru!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, trage un semnal de alarmă la adresa românilor. Acesta a precizat că măsurile de relaxare după data de 15 mai se vor lua doar dacă românii respectă măsurile impuse de autorități. Totodată subliniază că weekendul ce urmează are un impact foarte mare asupra numărului de cazuri cu noul virus. Această perioadă ar putea da peste cap toată situația în care se află România dacă cetățenii nu respectă cu strictețe regulile pentru perioada ce urmează.

„Am văzut şi la dumneavoastră în oraş acea distanţare socială sau acea autoizolare în contextul încă al restricţiilor cu acea declaraţie pe proprie răspundere, este cam multă mişcare. Vine 1 Mai, 2 şi 3. Este un weekend de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment”, a precizat Nelu Tătaru, potrivit agerpres.ro.

Sursă Foto: renasterea.ro
Sursă Foto: renasterea.ro

Perioada sărbătorilor pascale a fost relativ liniștită

Potrivit declarațiilor pe care Nelu Tătaru le-a făcut, perioada sărbătorilor pascale a fost una liniștită. Românii au respectat în mare parte toate măsurile impuse de autorități, astfel încât numărul cazurilor cu virusul ucigaș a fost ținut sub control. Ministrul susține că dacă în această perioadă românii vor respecta aceste restricții, numărul de îmbolnăviri va fi în scădere. Așadar, dacă acest lucru se întâmplă, se poate lua în considerare o relaxare a măsurilor după data de 15 mai.

„În condiţiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniştite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii”, a mai adăugat Ministru, potrivit sursei citate de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe