Anunțul făcut de Lidl pentru români. Ce trebuie să știi dacă ai vouchere alimentare

Anca Manolica 17.08.2022, 16:20
Anunțul făcut de Lidl pentru români. Ce trebuie să știi dacă ai vouchere alimentare

Vești bune pentru românii care beneficiază de tichete sociale pentru alimente. Marele lanț de magazine Lidl a anunțat, printr-un comunicat oficial, că a modificat politica privind cardurile sociale emise prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”. Asta înseamnă că, începând de miercuri, 17 august 2022, cei care beneficiază de vouchere sociale le pot folosi și în magazinele Lidl din țară.

Lidl a anunțat că începe să primească vouchere pentru alimente

Începând de miercuri, 17 august, plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” este disponibilă și în toate magazinele Lidl din țară. Până în prezent, retailerul german nu accepta toate tichetele sociale ca metodă de plată, dar, începând de acum, le vor primi pe toate.

Cu aceste carduri, românii pot achiziționa doar produse alimentare, celelalte categorii de bunuri necesare și care sunt disponibile în magazinele Lidl România urmând a fi plătite separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer.

„Începând cu data de 17 august 2022, toate tichetele sociale din Programul „Sprijin pentru România” emise de Edenred, Sodexo și UP România sunt acceptate ca metodă de plată în magazinele Lidl din întreaga țară.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 63/2022, aceste carduri se pot folosi doar pentru achiziționarea de produse alimentare. Produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer.”, se arată scris într-un comunicat transmis de Lidl România.

Lidl a anunțat că începe să primească vouchere pentru alimente
Lidl a anunțat că începe să primească vouchere pentru alimente

Cine primește vouchere sociale și ce trebuie să facă cei care nu le-au primit încă

Plata cu tichetele sociale în valoare de 250 de lei, din cadrul programului „Sprijin pentru România” se poate face, din luna august, şi în marile lanțuri de magazine Kaufland și Lidl din ţară.

Peste 2,5 milioane de români care se află în pragul sărăciei primesc aceste ajutoare în valoare de 250 lei la 2 luni. Iată ce categorii sociale se încadrează, mai exact, aici:

  • Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Persoanele care nu au primit voucherele pentru alimente trebuie să se adreseze fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema cu care se confruntă.

În ceea ce privește valabilitatea acestor tichete sociale, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) informează că „sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...