Anunțul de ultimă oră al Gabrielei Firea! Ce se va întâmpla, începând de astăzi, în Capitală

Redacția IMPACT 25.05.2020, 08:49

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că începe demersurile pentru testarea bucureștenilor care nu au încă simptome. Ce presupune exact, proiectul și câte persoane s-au înscris până acum?

Ce se întâmplă cu testarea în București

Luni, 25 mai, este data în care se începe testarea de tip anticorpi pe un eșantion, în primă fază de 10.500 de bucureșteni care nu prezintă simptomele bolii COVID-19. Acest proiect nu prevede realizarea unor teste rapide pentru virusul SARS-CoV-2, ci unele de timp anticorpi. În doar două zile de la data lansării proiectului s-au înscris aproximativ 7768 de locuitori ai Bucureștiului.

„Mâine voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de Sectoare, în care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene”, a declarat Gabriela Firea.

Acest proiect nu prevede realizarea unor teste rapide pentru virusul SARS-CoV-2, ci unele de timp anticorpi.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

„Nu folosim teste rapide, acele teste scurte care sunt contestate în această perioadă, ci testarea este de tip antigen cu aparate Real Time PCR. Testarea este nedureroasă, este vorba despre o probă dintr-un exudat nazal și faringian. (…), a explicat edilul.

Testele se vor realiza la Arena Națională pentru că, spune chiar Primarul General al Capitalei, oamenilor le este teamă de un drum la spital care ar putea să le pună în pericol sănătatea.

„La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat”, a mai transmis Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Edilul este de părere, totodată că persoanele care prezintă simptomele ușoare ale bolii, ar trebui să aibă opțiunea de a rămâne acasă pentru a se trata, însă doar cu condiția ca cei în cauză să se izoleze într-o cameră separată. Gabriela Firea consideră că Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru s-ar putea consulta cu specialiștii, în această privință.

 

Sursa foto: Octav Ganea/Inquam Photos