Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) este organul de specialitate al administrației publice centrale din România. Și pentru luna mai, ANAF a făcut anunțul pentru toți românii, pe site-ul oficial. Pentru a afla cum să procedați luna aceasta, aveți mai jos regulile impuse de administrație. Iată Ce se întâmplă, de fapt, în luna mai, după ce fiscul a lansat calendarul complet.
Calendarul făcut public pe site-ul ANAF este împărțit pe zile, astfel că, fiecare român trebuie să afle cum se depun actele luna aceasta. Pentru a afla mai multe, urmăriți static.anaf.ro. Iată care sunt primele etape pe care trebuie să le urmați, în cazul în care părăsiți România pentru o perioadă. De asemenea, sunt prezentați pașii pe care îi urmați dacă părăsiți țara. Actele se depun astfel:
Aici se depune formularul „Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la sosirea în România”. De asemenea, acesta este depus de persoana fizică sosită în țară și care are o ședere în statul român. Aici vorbim de perioade care depășesc cele 183 de zile, pe parcursul unui an.
Și în acest caz, se depune „Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”
Acesta este depus de persoana fizică rezidentă în România. De asemenea, poate depune persoana care părăsește țara pentru o perioadă ce depășeste cele 183 de zile, pe parcursul unui an întreg.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]-la 30 de zile de la data înființării și este precizată:
– data eliberării actului legal de funcționare
– data începerii activității
-data obținerii primului veni
– data dobândirii calității de angajator, după caz
010 Declarație de înregistrare fiscal
-Declarație de mențiuni
-Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică –
Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale – Formularul electronic 700, după caz:
– deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, persoane juridice române;
– persoanele juridice române;
– asocierile și alte entități fără personalitate juridică;
– reprezentanții legali, desemnați potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății
-Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal –
-Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscale – Formularul electronic 700, după caz.
– se completează și se depune de către persoanele fizice române și străine, care dețin cod numeric personal
-altele decât persoanele fizice care desfășoară activităși economice în mod independent sau exercită profesii libere.
-Declarație de mențiuni
-cea de radiere pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere
-Declaraţie pentru înregistrarea
-modificarea în mediu electronic a menţiunilor ulterioare înregistrării fiscal
Acestea se completează și se depune de către persoanele fizice române sau străine care desfășoară activități economice în mod independent. De asemenea, vorbim de persoane care exercită profesii libere, în conformitate cu prevederile legale