Anunț venit din partea ALDE. Pe cine va susține partidul la alegerile prezidențiale de duminică

Raluca Juncu 21.11.2019, 15:15
Anunț venit din partea ALDE. Pe cine va susține partidul la alegerile prezidențiale de duminică

Călin Popescu Tăriceanu a declarat pe cine ar putea să susțină partidul în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Situația este, însă, mai complicată de atât, în contextul în care reprezentanții ALDE au la acest moment opinii extrem de diferite.

„Mai sunt câteva zile până la desfăşurarea turului doi care va da rezultatul privitor la viitorul preşedinte al României pentru următorii cinci ani (…) am avut o videoconferinţă cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, unde am constatat, nu e de mirare, că există o mare diversitate de puncte de vedere.

Tăriceanu nu s-a lăsat convins de niciunul din candidații la alegeri

Călin Popescu Tăriceanu spune că situația în care s-a prezentat până acum atât Klaus Iohannis, cât și Viorica Dăncilă nu a afost convingătoare pentru a spune în mod clar pe cine va susține el.

„Din punctul meu de vedere, niciuna din ofertele celor doi candidaţi nu este una convingătoare. Şi având în vedere că Mircea Diaconu nu s-a calificat în turul doi, eu consider că trebuie să dăm dreptul simpatizanţilor noştri, membrilor noştri, în mod liber şi democratic să facă propria alegere, pe baza propriei analize, pe baza propriei evaluări şi să decidă în consecinţă”, a scris pe Facebook Președintele ALDE.

 

Președintele ALDE și-a exprimat opinia zilele trecute și cu privire la cele două dezbateri pe care le-au organizat cei doi candidați la alegerile prezidențiale.

„Temele sau stereotipurile de până acum au fost reluate, adică actualul președinte nu a făcut decât să vorbească din nou despre guvernarea toxică a PSD-ului și doamna Dăncilă să ne spună că ea este femeie și că a fost jignită. Ei bine, cred că este nevoie și de altceva. Președintele ar fi trebuit să spună ce vrea să facă, care e programul lui și să răspundă la niște întrebări, poate unele incomode.

Doamna Dăncilă să ne scutească cu povestea asta că e femeie. Acolo a funcționat în calitate de prim-ministru și este în momentul de față președinta partidului (…). Astea sunt niște scuze și de o parte și de alta, care nu țin loc de o explicație serioasă pentru refuzul unei dezbateri și mi se pare regretabil, este un deficit democratic pe care-l înregistrăm și n-am avea nevoie de așa ceva”, a transmit Tăriceanu pentru rfi.ro.

A mai rămas foarte puțin timp până când românii își vor putea vota președintele pentru următorii cinci ani. Duminică, 24 noiembrie, are loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în ţară.

Românii din diaspora pot vota între 22 şi 24 noiembrie. Cetăţenii români vor putea alege între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.