Anunț urgent pentru români de la șeful Casei Naționale de Pensii. Ce se va întâmpla cu pensiile din luna decembrie

Iancu Andreea 05.12.2020, 11:54
Anunț urgent pentru români de la șeful Casei Naționale de Pensii. Ce se va întâmpla cu pensiile din luna decembrie

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a făcut un anunț important pentru românii care încasează pensii de la stat. Acesta a vorbit despre ce se întâmplă cu pensiile din luna decembrie. Această veste aduce bucurie multor pensionari români.

Ce se întâmplă cu pensiile din luna decembrie

Sărbătorile de anul acesta îi vor găsi pe mulți dintre români cu mai mulți bani în buzunar. Potrivit unui anunț făcut de șeful Casei Naționale de Pensii, zeci de mii de pensionari vor primi pensiile din luna decembrie recalculate. Această veste nu poate decât să îi bucure pe cetățenii pentru care fiecare leu în plus contează. Daniel Baciu a mai adăugat faptul că o parte dintre pensionari au beneficiat chiar și de 200-300 de lei în plus, în funcție de contribuție.

Mai bine de 22.000 de cereri de recalculare a pensiilor au fost înregistrate de cetățenii care încasează bani de la stat. Casa de Pensii a reușit să le soluționeze și astfel finalul acestui an aduce venituri mai mari pentru o parte dintre pensionari. Aceștia urmează să primească pensia recalculată chiar din luna decembrie.

Noi ducem o cursă de recuperare a acestor restanţe, am preluat un volum foarte mare de dosare care au ieșit din termenul legal de soluţionare de 45 zile, erau restanţe istorice foarte mari la pensiile naționale și internaționale, de 2-5 ani zile restanţe. Am avut o cursă infernală şi continuăm, am ajuns aproape la zero, avem doar câteva dosare de o complexitate deosebită, până în 10 dosare la nivel naţional, am reușit să recuperăm aproape integral toate dosarele restante pe pensiile naționale, a spus şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, într-o intervenție la Antena 3.

Pensia minimă ar putea fi majorată în 2021
Pensia minimă ar putea fi majorată în 2021

Pensiile ar urma să crească în 2021

Pe de altă parte, Baciu a declarat că peste 40.000 de români din diaspora au reușit să obțină deciziile de pensionare în acest an. Deși pare incredibil, unele dintre ele fuseseră depuse în urmă cu cinci ani de zile. O altă veste bună transmisă de șeful CNPP este faptul că sumele de bani aferente lunii decembrie au început să fie deja plătite începând de miercuri, 2 decembrie.

Și premierul Ludovic Orban are vești bune pentru pensionari. Acesta a făcut o declarație recentă cu privire la posibilitatea majorării pensiilor în anul care urmează. Oficialul român susține că pensia minimă va fi mărită în 2021, însă nu se cunoaște procentul cu care sumele vor fi majorate.

Fireşte că va fi mărită. Cu cât? Vom vedea pentru că eu v-am spus: creşterea pensiilor trebuie să fie în acord cu nişte indicatori economici – creşterea economică, rata inflaţiei. Noi vrem să creştem pensiile şi în acelaşi timp să creştem puterea de cumpărare a pensiilor, doar în baza unei dezvoltări economice care se bazează pe creşterea economică serioasă, a afirmat Orban, în urmă cu două zile.

Urmăriți Impact.ro și pe