Anunț uluitor a Gabrielei Firea. Câți bucureșteni a găsit pozitivi cu noul virus din 2000 de teste

Andrei Cezar 30.07.2020, 15:57
Anunț uluitor a Gabrielei Firea. Câți bucureșteni a găsit pozitivi cu noul virus din 2000 de teste

Gabriela Firea, anunț uluitor care dă peste cap calculele Guvernului. Primarul general al Capitalei a declarat că în București au fost testați 2.000 de oameni, din care doar 3 au ieșit pozitivi. Edilul a menționat că va fi mărită capacitatea detestare prin achiziționarea unor noi aparate medicale.

Anunțul Gabrielei Firea despre bucureștenii testați

Primarul general al Capitalei susține că România este tot mai izolată de celelalte țări europene și din cauza unor declarații făcute la nivel guvernamental privind rata de infectare cu noul coronavirus.

„După cum știți, țara noastră este pe o hartă neagră a turismului și sunt convinsă că și din cauza declarațiilor făcute acum două săptămâni de către unii reprezentanți ai Guvernului care au spus că România este foarte virusată și românii au nevoie și pentru a intra în Grecia, Cipru și în alte țări de aceste certificat de sănătate, de buletinul de analiză, deci rezultatul testului pentru infecția cu SARV-COV-2”, a declarat Gabriela Firea, potrivit stiripesurse.ro.

Edilul a anunțat că până în prezent s-au înscris în programul de testare peste 20.000 de bucureșteni.

”Am lansat acest program, sunt multe solicitări. Avem peste 20.000 de bucureșteni înscriși în program, dar ei pleacă în perioade diferite în vacanță, deci sunt programați în continuare. Până acum, într-o săptămână și câteva zile am realizat aproape 2.000 de teste, din care 3 teste au fost pozitive”, a mai spus primarul Capitalei.

Anunț uluitor a Gabrielei Firea. Câți bucureșteni a găsit pozitivi cu noul virus din 2000 de teste
Anunț uluitor a Gabrielei Firea. Câți bucureșteni a găsit pozitivi cu noul virus din 2000 de teste

Vor fi achiziționate aparate medicale noi

La nivelul Consiliului General al Municipiului București a fost adoptat un proiect de hotărâre ce prevede achiziționarea a încă cinci aparate de tipul Real Time PCR și a șapte aparate pentru extragerea acizilor nucleici. După cumpărarea acestora, capacitatea de testare a Primăriei Capitalei va crește până la 1.600 de teste pe zi.

„Aceste aparate sunt foarte importante deoarece, în momentul de față, internarea nu mai este obligatorie decât 48 de ore, se poate și refuza în scris. De asemenea, sunt foarte multe persoane care pleacă în vacanță și au nevoie de teste recente de 72 de ore, pentru că, din nefericire, au fost declarații nefericite din partea unor reprezentanți ai Guvernului care au transformat, practic, România într-o țară foarte virusată, cea mai virusată țară europeană, și suntem pe lista neagră de călătorie a țărilor din Uniunea Europeană.

Iată, așadar, că trebuie să ne întărim această capacitate de testare. Bucureștenii vin în număr mare să se testeze, la toate spitalele noastre, firește și la clinici private, cei care își permit din punct de vedere financiar”, a declarat Gabriela Firea în fața consilierilor municipali.

Urmăriți Impact.ro și pe