Anunț pentru milioane de români. Se întâmplă de la 1 iunie

Stan Filon 13.04.2022, 11:01
Anunț pentru milioane de români. Se întâmplă de la 1 iunie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit recent despre ajutorul pe care românii îl vor primi de la stat, pentru a putea trece puțin mai ușor peste scumpirile care s-au abătut peste România. Din păcate, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că majorările de prețuri nu se vor opri aici, ci vor veni scumpiri istorice. Așadar, românii trebuie să știe cum vor primi ajutorul de la stat și ce vor putea cumpăra mai exact cu voucherele respective.

Anunț pentru milioane de români legat de ajutorul oferit de stat

Autoritățile din România au anunțat o serie de măsuri menite să ajute populația aflată într-o stare materială precară. Cel care a venit cu detalii despre cum vor fi distribuite voucherele pentru pensionari și elevi, dar și pentru românii cu venituri mici a fost ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a precizat că ticketele vor putea fi folosite în hypermarketuri, magazine şi chiar în pieţe, de unde oamenii vor putea cumpăra şase grupe de alimente.

„Ne gândim la şase grupe de alimente de bază, este ultima discuție și cred că va rămâne aşa – pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă. Acestea sunt cele şase alimente de bază pe care le vor achiziționa românii cu voucherele. Pot să apară mici ajustări. Le vom putea folosi la hypermarket, magazine, pieţe, pe modelul tichetelor de masă”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, marţi, la emisiunea News Hour with CNN, de la Antena 3.

Anunt pentru milioane de romani legat de ajutorul oferit de stat
Anunt pentru milioane de romani legat de ajutorul oferit de stat

Cum vor intra românii în posesia voucherelor

Marius Budăi a spus și cum vor intra românii în posesia voucherelor oferite de autoritățile din România. Elevii, de exemplu, le vor primi de la școală. Pensionarii le vor primi cu ajutorul poștașilor.

„Dacă vorbim de pensionari, le vom achiziționa și le vom da prin poștă, prin Casa de pensii. Pentru persoanele cu dizabilităţi sunt două posibilități: ori prin ANPIS, dar cred că mai repede prin DGASPC, dacă vorbim de cei cu salariul minim fiecare societate va acorda tichetele”, a mai spus Budăi.

Din calculele făcute de autorități, un număr de 2.340.825 pensionari vor beneficia de vouchere, având pensii sub 1.500 lei pe lună. Pachetul de măsuri economice și sociale anunțat de liderii PSD, PNL şi UDMR costă în jur de 17 miliarde lei.

Vor fi acordate vouchere cu valoare totală de un miliard de euro pentru românii cu venituri mici şi urmează subvenții și ajutoare pentru IMM-uri și fermieri. Aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene, iar restul de 48%, din fonduri de la bugetul de stat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...