Anunț oficial! A dispărut o mare bancă din România

Redacția IMPACT 06.05.2020, 14:01
Anunț oficial! A dispărut o mare bancă din România

O nouă fuziune a fost finalizată în piața bancară din România. „Dispariția” acestei bănci constă de fapt într-o fuziune legală și operațională cu un alt grup bancar.

O bancă din România, relocată către o nouă identitate

First Bank (fosta Piraeus Bank), deținută de fondul de investiții american J.C. Flowers & Co încheiat fuziunea legală şi operaţională cu Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel. Astfel, a fost finalizată tranzacția începută în vara anului 2019, care a dus astăzi la „dispariția” Bank Leumi România.

„De astăzi, pe piaţa bancară românească a apărut o instituţie financiară mai puternică, cu o poziţie de capital consolidată. First Bank înglobează acum clienţii, angajaţii şi reţeaua reconfigurată de unităţi a Bank Leumi România”, au declarat reprezentanţii First Bank.

First Bank înglobează acum clienţii, angajaţii, precum şi reţeaua reconfigurată de unităţi a Bank Leumi România, potrivit ZF.

„Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei. Echipele noastre au fost nevoite să menţină distanţa şi să lucreze de acasă, fiind însă pe deplin susţinute de Consiliile de Administraţie ale celor două companii. Este prima fuziune administrată cu succes de echipe care au operat în mare măsură de la distanţă sau de acasă.

Achiziţia este un pas firesc în consolidarea prezenţei noastre pe piaţa locală şi în extinderea portofoliul de clienţi valoroşi. Totodată, am lansat noua aplicaţie de mobile şi internet banking. Acest lucru vine să completeze reţeaua noastră de unităţi. «Digital with Human Touch in The American Way», aceastea sunt atributele First Bank”, a declarat Henk Paardekooper, preşedintele Comitetului Executiv şi membru în Consiliul de Administraţie al First Bank.

Pe 28 Iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziționată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., entitate ce aparține grupului JC Flowers & Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și în Europa Centrală și de Est. Fondat in 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde de dolari capital în 52 companii de portofoliu, în 17 țări, fiind dedicat investițiilor globale în industria financiară.

Urmăriți Impact.ro și pe