Au început reparațiile pe podul Giurgiu – Ruse. Românii care vor să ajungă în Bulgaria stau deja la cozi mari Update

Ioana Bucur 19.06.2022, 15:19
Au început reparațiile pe podul Giurgiu – Ruse. Românii care vor să ajungă în Bulgaria stau deja la cozi mari Update

Vara dă startul concediilor, iar pentru multi români, destinațiile preferate sunt Bulgaria și Grecia. În plin sezon al vacanțelor, autoritățile au venit cu un anunț important pentru cei care vor să ajungă în Bulgaria. De sâmbătă, 18 iunie 2022, încep reparațiile pe podul Giurgiu – Ruse. Când se vor desfășura și cum va fi afectat traficul.

Ce trebuie să știe românii care vor să ajungă în Bulgaria

Update duminică, 19 iunie, ora 12:30. Șoferii sunt nevoiți să stea la cozi infernale pentru a trece granița. De vină sunt reparațiile la Podul Prieteniei, care face legătura peste Dunăre între România și Bulgaria.

„În prezent, traficul prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu s-a îngreunat, înregistrăm timpi ridicați de așteptare pe sensul de ieșire din țară, în special la camioane”, a declarat Raluca Dumitrache, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Giurgiu, conform Digi 24.

Coada de așteptare a șoferilor de TIR care voiau să iasă din țară se întinde pe 10 kilometri pe centura municipiului Giurgiu.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Vești nu tocmai bune pentru românii care vor să ajungă în Bulgaria în următoarea perioadă. Autoritățile anunță că încep lucrările de reparații la podul Giurgiu – Ruse. Acestea se vor desfășura numai pe timpul zilei și vor fi semnalizate cu indicatoare rutiere, în timp ce noaptea, drumul va fi liber pentru trafic.

În perioada 18-26 iunie, pe partea bulgărească a podului, va fi reabilitată suprafaţa drumului național I-2, pe relația Ruse-Razgrad, de la km 0+000 până la km I + 057/Podul Dunării.

„Direcţia Regională ce aparţine Poliţiei de Frontieră Bulgare Ruse a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în perioada 18-26.06.2022, pe teritoriul Bulgariei, va fi reabilitată suprafaţa drumului naţional I-2, pe relaţia Ruse-Razgrad, de la km 0+000 până la km I + 057/ Podul Dunării, fiind realizate lucrări de reparaţie a carosabilului.

De asemenea, s-a precizat faptul că lucrările de reabilitare la pavajul asfaltic din porţiunea bulgară a podului se vor desfăşura numai pe timp de zi, această activitate fiind semnalizată cu indicatoare rutiere, iar pe timp de noapte, drumul va fi liber pentru trafic”, a transmis, vineri seară, Poliţia de Frontieră.

Anunţ important pentru românii care vor să ajungă în Bulgaria. Încep reparațiile pe podul Giurgiu - Ruse

Recomandările Poliției de Frontieră

Poliția de Frontieră mai transmite că, cel mai probabil, traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu va fi îngreunat. Reprezentanții instituției recomandă tuturor celor care doresc să tranziteze frontiera națională prin PTF Giurgiu în perioada următoare să utilizeze toate celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor.

„Recomandăm tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera naţională prin PTF Giurgiu în perioada următoare, să utilizeze toate celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor”, a adăugat sursa citată.

În prezent, la granița României cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei: PTF Vama Veche- Durankulak, PTF Negru-Vodă – Kardam, PTF Dobromir – Krushari, PTF Lipniţa – Kainargea, PTF Ostrov- Silistra, PTF Călăraşi-Chiciu-Aydemir, PTF Giurgiu – Ruse, PTF Zimnicea- Svishtov, PTF Turnu-Măgurele –Nikopol, PTF Bechet- Oriahavo și PTF Calafat- Vidin.

Șoferii sunt sfătuiți să utlizeze aplicația Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro, aceasta prezentând o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, a mai transmis Poliția de Frontieră Română.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...