Anunţ important pentru românii care primesc tichete de masă. Se întâmplă de la 1 aprilie 2022

Stan Filon 21.03.2022, 18:06
Anunţ important pentru românii care primesc tichete de masă. Se întâmplă de la 1 aprilie 2022

Valoarea tichetelor de masă va crește începând cu luna aprilie! Majorarea însă este una nesemnificativă, la fel cum s-a întâmplat și la ultima majorare, când românii au fost furioși. Anunțul creșterii valorii tichetelor de masă a venit chiar de la Ministerul Muncii și al Solidarității Sociale. O veste bună vine însă pentru românii care au copii mici, deoarece vor primi mai mulți bani prin tichetele de cresă.

Crește valoarea tichetelor de masă

Așadar, au loc majorări ale veniturilor în România. În timp ce gazele se pare că vor fi de cinci ori mai scumpe decât în anul 2021, iar prețul la mâncare aproape că s-a dublat, iată că autoritățile din țara noastră s-au gândit la românii de rând, așa că vin cu vești bune, care însă îi vor înfuria pe români.

Dacă până în prezent un tichet de masă aea valoarea de 20, 09 lei, iată că de la 1 aprilie valoarea acestora va crește până la suma de 20, 17 lei! Așadar, în contextul creșterilor de prețuri din ultima perioadă, când carburanții aproape că și-au dublat prețul, iar serviciile și alimentele au înregistrat o adevărată explozie de prețuri, iată că statul român vine în întâmpinarea românilor cu o majorare a valorii tichetelor de masă cu doar 8 bani, la fel ca cea din octombrie 2021. În cazul tichetelor de masă este stabilită valoarea maximă pe care o poate avea un bilet, astfel că tichetele pot să înregistreze orice valoare sub acest prag, în funcție de angajator. Tichetele de masă nu se mai acordă în format tipărit, ci se acordă pe card angajaților din România.

Creste valoarea tichetelor de masa
Creste valoarea tichetelor de masa

Cât vor valora tichetele de creșă, de la 1 aprilie

O altă schimbare în ceea ce privește tichetele de masă constă în faptul căă acestea nu mai pot fi acordate altor persoane decât propriilor angajați. Până acum, acestea mai puteau fi acordate sub formă de premii la studii de piață, campanii de marketing, reclamă sau publicitate, însă acum acest lucru este interzis. Firmele care nu respectă această regulă pot primi amenzi de până la 35 de mii de lei.

Vin însă vești puțin mai bune pentru românii care au copii mici, de creță. Începând cu luna aprilie, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă va fi cu 30 de lei mai mare decât cea de până acum. Astfel, de la 490 de lei cât valorau în prezent tichetele de creșă, din luna aprilie acestea vor ajunge să fie de 520 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...