Anunț important pentru proprietarii de locuri de parcare din sectorul 6 al Capitalei. Regulile se schimbă începând de astăzi

Stan Filon 20.06.2022, 14:42
Anunț important pentru proprietarii de locuri de parcare din sectorul 6 al Capitalei. Regulile se schimbă începând de astăzi

Schimbare importantă în Sectorul 6 al Capitalei în ceea ce privește locurile de parcare! Anunțul a fost făcut de primarul de sector, Ciprian Ciucu, iar șoferii care nu se vor conforma vor plăti amenzi destul de mari, chiar și cei care dețin un loc de parcare. Cei care vor aplica amenzile vor fi polițiștii locali. Despre ce modificări vorbim, vedeți în rândurile de mai jos.

Anunț important pentru bucureștenii din Sectorul 6 care dețin un loc de parcare

Primarul Sectorul 6, Ciprian Ciucu, a venit cu un mesaj foarte important pentru deținătorii de locuri de parcare din sector. Aceștia sunt înștiințați că sunt obligați să afișeze un cod QR în parbriz, cu ajutorul căruia poliția locală să poată verifica pe loc dacă acea mașină are sau nu dreptul să ocupe un loc de parcare. Aceste coduri au început deja să fie distribuite cu ajutorul Poștei Române, iar cei 43 000 de șoferi care dețin un loc de parcare în Sectorul 6 vor primi un astfel de cod QR în cutia poștală.

„IMPORTANT! Foarte mulți dintre dumneavoastră mi-ați cerut să fac ordine în respectarea contractelor parcărilor de reședință, să facem verificări dacă sunt ocupate legal, dacă se subînchiriază s.a.m.d. Mi-ați cerut ca poliția locală să meargă și să vadă de ce anume foarte multe dintre aceste locuri de parcare sunt ocupate de mașini cu numere de TR, GR, IF, DB etc.

Anunt important pentru bucurestenii din Sectorul 6 care detin un loc de parcare
Anunt important de la primarul Ciprian Ciucu (foto) pentru bucurestenii din Sectorul 6 care detin un loc de parcare

„Vrem să începem să facem ordine în acest oraș haotic?”

Am întors-o pe toate părțile, ca să putem face această verificare, nu doar odată ci permanent, am venit cu soluția de a aplica un QR cod pe parbrizul fiecărei mașini (ca la vignete) tocmai ca Poliția Locală să poată verifica în timp real (sistematic, dar și la sesizări) dacă locul de parcare este ocupat corect.
[Ceea ce facem acum este să aplicăm mai strict actuala legislație, nu intru acum în dezbaterea dacă ar trebui schimbată politica de administrare a locurilor de parcare din București. Știu, vom întâmpina rezistență, vor veni critici, unora nu le convine. Intrebarea este: vrem să începem să facem ordine în acest oraș haotic? Eu mi-am răspuns deja la acestă întrebare!]. Mai jos, info utile, de context.

De azi, 20 iunie 2022, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, a început distribuirea QR codurilor către toți cei aproximativ 43.000 de beneficiari ai locurilor de parcare. Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale oamenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiuni.
Procesul de distribuire a plicurilor se face etapizat și va dura până la finalul lunii august. Tot până atunci, șoferii sunt obligați să-și lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit. Poliția locală sau reprezentanții primăriei verifică, printr-o aplicație specifică, autenticitatea QR codului”, a scris primarul pe Facebook.

Amenzi pentru neafișarea sau înstrăinarea ecusonului

  • Neafișarea acestuia se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 200 de lei. Amenzile se dau de către Poliția Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii. De asemenea, înstrăinarea ecusonului și afișarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administrației Comerciale Sector 6 se sancționează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă.
  • În cazul deteriorării sau pierderii ecusonului, beneficiarul are obligația să solicite unul nou la Administrația Comercială, pe care, de această dată, îl va plăti.

Ce faci dacă ai mai multe mașini

În Sectorul 6, se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament / familie. Așadar, un singur QR cod pentru o singură mașină. În situația în care familia deține două sau mai multe autoturisme, acestea pot fi înscrise în aplicația „eSector6” ca autoturisme secundare. Proprietarul va putea folosi locul de parcare alternativ pentru oricare dintre mașini, chiar dacă numai una dintre ele deține QR cod în parbriz. Poliția locală are posibilitatea să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicație.

Ce faci dacă ți s-a stricat mașina

În situația în care autoturismul pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosit (ex. este în service), iar șoferul vrea să folosească o altă mașină, trebuie să notifice Administrația Comercială. Notificarea va conține numărul de înmatriculare al noului autoturism, locul de parcare aferent, data de începere și data de terminare a folosirii acelei mașini provizorii. Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăși 60 de zile cumulate pe an și nu poate fi formată din mai mult de 5 cereri.

Urmăriți Impact.ro și pe