Anunţ important despre tichetele de masă. Ce se întâmplă cu acestea în perioada următoare

Stan Filon 14.03.2021, 21:58
Anunţ important despre tichetele de masă. Ce se întâmplă cu acestea în perioada următoare

Autoritățile au venit cu un anunţ important despre tichetele de masă, care sunt, de fapt, bilete de valoare pe care angajatorul le poate acorda lunar angajaților, ca alocație de hrană. A fost pus în dezbatere unproiect de lege pe această temă.

Anunţ important despre tichetele de masă

Ministerul Muncii dorește ca valoarea tichetelor de masă să rămână la același nivel în următoarele șase luni. Așadar, veștile sunt unele proaste pentru angajații care primesc tichete demasă, deoarece valoare maximă a acestora va rămâne în următoarele șase luni la 20,01 lei.

Anul trecut a avut loc ultima actualizare, atunci când indexarea s-a realizat cu doar un ban față de valoarea anterioară. ”Pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozițiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăși cuantumul de 20,01 lei”, scrie proiectul de ordin.

Anunt important despre tichetele de masa
Anunt important despre tichetele de masa

Tichetele de masă pot fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente

Legea 165/2018 stabilește că tichetele de masă sunt bilete de valoare pe care angajatorul le poate acorda lunar salariaților, ca alocație de hrană. Legea spune că tichetee de masă pot fi folosite doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea produselor alimentare.

Proiectul de ordin menționat mai sus nu se aplică încă, deoarece trebuie să fie adoptat și publicat în Monitorul Oficial mai întâi. O altă veste proastă vine pentru bugetari. Aceștia nu vor mai primi anul acesta vouchere de vacanță, așa cum erau obișnuiți până acum.

Premierul Florin Cîțu a motivat decizia luată prin faptul că în anii anteriori aceste vouchere nu au fost folosite. De asemenea, Cîțu a menționat faptul că tichetele de vacanță care ar fi trebuit emise în acest an, vor fi emise începând cu anul viitor.

”În România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță, pe de altă parte. Am dat voie să fie folosite anul acesta. De aceea, voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor și avem această economie la buget”, a explicat Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI