Anunţ de ultimă oră despre tichetele de masă acordate vaccinaţilor. Alexandru Rafila: “Nu mai produc efect”

Stan Filon 08.12.2021, 12:12
Anunţ de ultimă oră despre tichetele de masă acordate vaccinaţilor. Alexandru Rafila: “Nu mai produc efect”

Vin vești proaste pentru românii care vor să se vaccineze, dar și pentru cei care s-au vaccinat deja! Autoritățile se gândesc să nu mai acorde bonurile de masă în valoare de 100 de lei, care oricum au întârziat în multe centre de vaccinare. Guvernanții consideră că această recompensă nu și-a atins scopul, așadar nu i-a făcut pe români să se vaccineze.

Ce se întâmplă cu tichetele de masă acordate vaccinaților

Voucherele de 100 de lei pe care ar fi trebuit să le primească românii care s-au decis să se vaccineze ar putea deveni istorie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vorbit despre acordarea voucherelor în valoare de 100 de lei și ce efect a avut această recompensă pentru campania națională de vaccinare.

Ministrul Sănătății este dezamăgit de rezultatele pe care le-a adus această ofertă pentru campania de vaccinare și se gândește să anuleze acordarea de vouchere. Cei care se imunizează până la finalul lunii decembrie vor mai beneficia de tichetele de masă, cel puțin teoretic, dar acest beneficiu ar putea să nu mai fie prelungit.

Autoritatile nu vor sa mai ofere tichete de masa vaccinatilor
Autoritatile nu vor sa mai ofere tichete de masa vaccinatilor

Alexandru Rafila, dezamăgit de efectele acordării tichetelor de masă

„Am avut discuții cu reprezentanții medicilor de familie privind măsurile care trebuie luate urgent în această perioadă pentru creșterea acoperirii vaccinale și testării, evaluării și tratamentului pacientilor COVID în ambulator. A fost o discuție care s-a referit la necesitatea plății restanțelor pentru serviciile de vaccinare către medicii de familie și despre scăderea interesului pentru vaccinare, în ciuda acordării voucherelor de 100 de lei. Probabil trebuie căutate alte soluții care să impulsioneze vaccinarea, dacă stimulentele financiare nu mai produc efecte. Discuția a fost informală și nu a presupus luarea unor decizii”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, pentru HotNews.ro.

Tichetele de masă oferite vaccinaților au fost introduse în mandatul Ioanei Mihăilă, fostul ministru al Sănătății. Inițial, acestea trebuiau ridicate în termen de 60 de zile de la data vaccinării cu schema completă, însă au fost înregistrate întârzieri la plată, așa că termenul a fost prelungit până la 6 luni.

Termenul de ridicare a voucherelor pentru cei care se vaccinează cu schema completă a fost prelungit, pe 3 noiembrie, de la 60 de zile la 6 luni prin ordin al ministrului Sănătăţii. Decizia vine după ce în mai multe centre din ţară s-a semnalat lipsa voucherelor, iar autorităţile recunosc că există întârzieri în livrarea acestora. Ministerul Sănătăţii anunţă că bugetul pentru vouchere a fost suplimentat în octombrie cu 13,8 milioane de lei, însă multe centre din țară nu au bani pentru a-i plăti pe cei care s-au vaccinat. În legătură cu persoanele care s-au vaccinat şi nu au primit aceste vouchere, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă afirma că vor fi primite în perioada următoare.

Urmăriți Impact.ro și pe