ANPC a găsit rezolvarea pentru sutele de mii de facturi greșite. Va trimite un chestionar către companiile de electricitate și gaze

Gabriela del Pupo 04.02.2022, 12:40
ANPC a găsit rezolvarea pentru sutele de mii de facturi greșite. Va trimite un chestionar către companiile de electricitate și gaze

ANPC trimite un chestionar tuturor furnizorilor de energie electrică și gaze naturale pentru a afla numărul exact al facturilor emise greșit în ultimele luni. ANPC promite că acesta nu este doar un demers ci va deveni o practicăă standard.

ANPC promite că va chestiona furnizorii periodic

ANPC va pregăti un mod standardizat de comunicare cu furnizorii, aceasta este concluzia după ultima întâlnire din luna ianuarie.
Drept urmare, pe 2 februarie 2022, a fost expediat prin e-mail, către toate companiile care furnizează energie electrică și gaze naturale operatorilor casnici din România, un chestionar care conține o rubrică detaliată în urma completării căreia va fi posibilă o centralizare exactă a numărului de facturi greșit întocmite, în raport cu prevederile Ordonanțelor 118/2021 și 3/2022.

ASUM”Așa cum am spus la începutul săptămânii, dorim să avem date certe, ASUMATE, pentru a putea cuantifica dimensiunea EXACTĂ a facturării eronate în domeniul energiei electrice și gazelor naturale, în România. Ne-am ținut de cuvânt și, imediat am construit un chestionar care să ne permită radiografierea precisă a fenomenului și, în raport cu acest lucru, să putem aborda concret și rapid controlul remedierii eventualelor greșeli. Imediat cum centralizăm toate datele, le vom da publicității”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Facturi imense la gaze în noiembrie
Facturi imense în ultimele luni

Oricine poate consulta formularul

ANPC pune la dispoziția publicului formularul trimis către furnizori astfel încât cei care depun plângeri pentru facturile imense să știe exact ce obligații au furnizorii în oferirea de informații. De asemenea, în aceeași discuție, președintele ANPC a sugerat furnizorilor să organizeze o campanie de conștientizare la nivelul populației în care să le spună consumatorilor când au înregistrat depășiri și să îi sfătuiască când și cum să facă economii.

Formularul expediat de ANPC către furnizorii de energie poate fi găsit la linkul de mai jos:
https://forms.gle/ZczGfVbZTkew3Nh69

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...