ANM, anunț surpriză de ultimă oră. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Corina Oprea 26.05.2023, 13:01
ANM, anunț surpriză de ultimă oră. Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

Ți-ai făcut planuri de rusalii, dar nu știi dacă te vei bucura pe deplin de ele? Meteorologii îți vin în ajutor și prezintă prognoza pentru minivacanța de sărbători. Vezi cum va fi vremea în weekend prelungit și află dacă te vei putea bucura de zilele libere și de concediul pe care ți l-ai planificat.

Vine vara de Rusalii

Vremea continuă să fie extrem de capricioasă și nu sunt semne că vară își va intra cu adevărat în drepturi. Deși ne bucurăm de temperaturi extrem de ridicate, poate chiar mai mari decât cele normale pentru acest interval, se pare că ploile și vijeliile tot nu vor să plece de la noi din țară.

Veștile sunt bune, însă, de Rusalii! Vara își va face simțită prezența chiar în săptămâna marii sărbători. Astfel, până pe 4 Iunie, soarele și temperaturile ridicate ajung în România și ne asigură o minivacanță de vis.

„În vest, nord-vest și în sud-vest vor predomina fenomenele specifice instabilitãţii atmosferice, dar nu sunt excluse astfel de fenomene și în restul țării. Vor fi înnorãri accentuate, averse însoţite de descãrcãri electrice și cantitãţi de apã mai însemnate.

Sunt posibile și căderi de grindină, iar riscul pentru viituri și inundații se va menține ridicat în zonele cu ploi torențiale. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 28 de grade Celsius, posibil mai ridicate spre weekendul viitor”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

În săptămâna 29 mai-5 iunie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Călduri mari sunt anunțate în regiunile nordice, nord-estice și local în cele centrale. Vestea bună este, însă, că scăpăm de ploi în majoritatea regiunilor și ne putem bucura în liniște de planurile pe care le avem.

Ceva mai mult va ploua în în regiunile vestice și sud-vestice, precum și în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, conform meteorologilor.

Urmăriți Impact.ro și pe