Care este animalul extrem de rar pentru care un fotograf a stat un an la pândă. Aproape 12 luni de muncă s-au concretizat într-un singur moment ce i-a tăiat respirația. Imaginile surprinse au devenit virale și au stârnit interes și din partea comunității științifice.
Continentul african încă ascunde mistere pe care omul nu a reușit să le deslușească pe deplin. Will Burrard-Lucas, un fotograf britanic, și-a petrecut aproape un an din viață urmărind unul dintre cele mai rare mamifere de pe continent, încercând să îl surprindă în sălbăticie, în Kenya. După luni bune de muncă, răsplata a venit. Imaginile surprinse de englezul în vârstă de 37 de ani sunt o premieră, fiind întâia oară când animalul este fotografiat.
Animalul extrem de rar pentru care un fotograf a stat un an la pândă este leopardul negru, care a devenit recent și subiect al unui nou studiu efectuat de specialiști în domeniu. Primele imagini au fost publicate de fotograf în anul 2019, iar acum au fost incluse în cartea lansată de el la începutul acestui an: „Leopardul negru. Misiunea mea de a fotografia cea mai misterioasă felină a Africii”.
Burrard-Lucas a reușit să obțină fotografiile, în 2019, cu ajutorul sistemului Camtraptions, ce i-a permis să folosească o cameră-capcană ce s-a declanșat în momentul în care felina a trecut prin dreptul ei. Leopardul negru apare în toată splendoarea sa, în timp ce își face loc printre tufișuri, sub lumina clară a lunii.
Când era copil, englezul Will Burrard-Lucas și-a petrecut câțiva ani în Tanzania, alături de părinți. Aproape două decenii mai târziu, era un tânăr student cu planuri mari de viitor, dar care erau pe cale să fie complet schimbate de apariția camerelor digitale. În cele din urmă, a decis să se dedice total fotografiei, marea sa pasiune fiind fauna sălbatică. N-a durat mult până când a început un șir lung al călătoriilor. La fiecare oprire, avea aceeași misiune: să fotografieze animalele sălbatice în habitatul natural. Internetul și platformele de social media i-au devenit un instrument extrem de util, reușind să își câștige notorietatea prin imaginile spectaculoase postate.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Începând din anul 2010, a devenit fotograf de natură sălbatică „cu normă întreagă”. Primii săi subiecți au fost animale mai puțin periculoase, precum suricatele, însă, în cele din urmă, a făcut pasul spre mamiferele emblematice ale continentului african: elefanții și chiar leii. Pentru a da o notă aproape intimă fotografiilor sale, Burrard-Lucas se folosește de un obiectiv cu un unghi larg.
În luna ianuarie a acestui an, o cameră de filmat amplasată într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului a surprins o apariție-eveniment în România. Fără să vrea, un exemplar dintr-o specie ce se arată foarte rar curioșilor, a devenit vedeta unei filmări ce a făcut furori pe rețelele sociale. Este vorba despre o pisică sălbatică, ce a fost filmată în timpul unei partide de vânătoare la lumina lunii. Imaginile cu animalul ce are o „privire-laser” pot fi văzute aici.