Andreea Esca, mărturie completă despre cum s-a luptat cu Covid-19. “Soțul a fost rău de tot. Mi-a căzut cerul în cap”

Rădulescu Valentin 20.07.2020, 19:28
Andreea Esca, mărturie completă despre cum s-a luptat cu Covid-19. “Soțul a fost rău de tot. Mi-a căzut cerul în cap”

Prezentatoarea tv a mărturisit de curând tot ce s-a întâmplat cu familia ei. De-a lungul timpului, au apărut mai multe speculații despre lupta pe care a dus-o cu noul virus, iar într-un final, Andreea Esca a ieșit pe post și a dezvăluit totul.

Andreea Esca, mărturie completă despre cum s-a luptat cu Covid-19

Prezentatoarea știrilor de la Pro TV, a mărturisit într-un material exclusiv pentru postul unde prezintă, ce s-a întâmplat de fapt în toată această perioadă. Andreea Esca a spus că într-adevăr a fost infectată, dar cel mai rău a avut de suferit soțul ei, care a avut o formă severă și a avut nevoie de mai multe intervenții.

„ Da, am fost bolnavă de Covid-19, atât eu, cât și soțul meu, și fiul. Acum suntem bine și avem un rezultat negativ astăzi toți trei, lucrurile au fost foarte ciudate, niciodată nu te aștepți sa ți se întâmple ție. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul meu. Avea de două zile febră foarte mare, le-am asociat cu o problemă gastrică. Era aproape a treia zi avea și avea febra foarte mare de aproape 40 de grade. Ne-am impacientat și am chemați salvarea. El a ieșit pozitiv, eu negativ. Imediat a fost dus la spital. Eu am decis sa rămân în izolare pentru 14 zile. I-am făcut băiatului testul și a ieșit pozitiv. Nu avea nici un simptom. După o zi ce a fost internat soțul meu, a fost internat și băiatul. Ei doi s-au dus și s-au internat imediat în spitalul Victor Babeș din București. La mine au apărut simptomele după 5 zile. Mi se părea ciudat. Eram hotărâtă să refac testul după 8 zile. Nu am apucat să refac noul test, iar într-o zi făceam cartofi cu usturoi. Mi-am dat seama ca nu simt mirosul de la usturoi. Am început să testez tot felul de parfumuri pe care le aveam prin casă. Mi-am dat seama că nu simt nimic, după care mi -am dat seama că pierdusem și gustul. Mi-am făcut testul mai devreme și am avut un test pozitiv și eu. Aveam roșu în gât. Nu m-am speriat, nu m-am panicat.”, a spus Andreea Esca la Pro tv.

Andreea Esca, mărturie completă despre cum s-a luptat cu Covid-19. “Soțul a fost rău de tot. Mi-a căzut cerul în cap”
Andreea Esca, mărturie completă despre cum s-a luptat cu Covid-19. “Soțul a fost rău de tot. Mi-a căzut cerul în cap”

Soțul Andreei Esca, stare foarte gravă

Deși Andreea Esca a fost depistată și ea pozitiv cu noul virus, soțul ei, Alexandre Eram, a avut probleme mult mai mari. Prezentatoarea știrilor de pe Pro TV, a mărturisit cu groază prin ce momente a trecut atunci când a aflat că acesta a fost dus la terapie intensivă. Aceasta susține că nu contează sistemul imunitar, deoarece virusul este foarte puternic. Totodată, Andreea Esca a vorbit și despre speculațiile legate de petrecerea la care a luat parte, iar din cele declarate, sunt slabe șanse ca virusul să fi fost luat de acolo.

„M-am dus și eu în spital, tot la Victor Babeș. Dar în cazul soțului meu lucrurile au fost mult mai grave. Pentru el a fost o mare surpriză. Avem în minte că forma gravă a bolii o fac doar cei cu probleme anterioare și cronice. Ei bine, iată, că Alex, care nu fumează, mănâncă sănătos și face sport, a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei. M-am trezit, pentru că eram încă acasă, fiul meu m-a sunat, și mi-a spus că tata a fost dus la terapie intensivă. Am simțit că mor, că leșin. Nu înțelegeam cu a putut un om atât de puternic să pățească atât de rău. Plămânii lui au fost extrem de afectați. Organismul a reacționat violent. A stat la terapie intensivă foarte multe zile. Îmi spunea, atât cât mai puteam vorbi, că nu mai pot, cred că așa arată iadul. Aveam senzația că văd un film îngrozitor. Situația se agrava și la un moment dat mi-a scris Alex un mesaj și mi-a spus nu știu ce să fac. Mi se propune o transfuzie cu plasmă de la bolnavi. Am zis da, spune da, hai să facem asta. Ceea ce s-a și întâmplat, iar acum au început să se îmbunătățească considerabil starea de sănătate. Am decis acum să vorbesc, fiecare om cred că are limitele lui, și vreau să le mulțumesc acelora care m-au considerat un om. Pot păți astfel de lucruri, am considerat că într-o asemenea situație, prioritar era să mă ocup de sănătatea familiei mele. După care să explic ce s-a întâmplat. Nu mă simțeam în stare să dau declarații. Eram foarte panicată și eram ocupată să ne facem bine. Fiecare om are o limită a lucrurilor pe care le poate duce. Sunt un om extrem de extrovertit, dar am și eu o limită.

Cred că de la spital și de la înmormântare nu este nimic de spus. Nu am luat legătura deloc cu Alex cât am fost în spital. Am putut să îl văd când am plecat și eram foarte impresionată. Noaptea se auzea un bărbat care implora divinitatea și cerea ajutor tot timpul, toată noaptea se auzea strigătul acestui om. Auzeam toate acele aparate care îți numără zilele. Este un bărbat foarte solid, iar acum a pierdut cred că 8 kilograme în aceste zile. Este impresionat și este incredibil cât de repede poți să te transformi de la o zi la alta de la acest virus. Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit. Am vorbit cu Alex și ne-am tot gândit. Nu cred că este legat de aceea petrecere. Pentru că nimeni nu a avut un rezultat pozitiv de acolo. Ce este important este că putem lua oricare dintre noi, oriunde și oricând. Ne-am protejat cât am putut de mult, dar, repet, cred că toți suntem oameni și toți putem face o abatere. Am participat la aceea petrecere pentru că a fost o petrecere în aer liber. Au fost luate toate măsurile, nu s-a ținut absolut nimic în interior, am purtat măști, dar da, ca și alții, am avut probabil momente în care am lăsat garda jos. A fost foarte rău, cel mai important lucru este acesta, nu este necesar să lăsăm garda jos. Noi suntem niște animale sociabile, pentru mine este îngrozitor, dar aceste mici neglijențe, vă pot costa sănătatea, pe noi ne-a costat. Alex mai trebuie să stea câteva zile, dar eu și fiul meu suntem bine. Obosește foarte tare, nu există o zi în care să nu aibă nevoie de oxigen. Deocamdată nu a putut să aibă o activitate normală. Nu pot să spun decât că le suntem recunoscători medicilor de la Victor Babeș, cred că fiecare dintre noi ar trebui să fie.”, a mai spus Andreea Esca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI