ANAF, decizie de ultimă oră! Vestea pe care românii trebuie s-o afle imediat

Diana Radu 04.12.2019, 16:18
ANAF, decizie de ultimă oră! Vestea pe care românii trebuie s-o afle imediat

ANAF a anunțat printr-un comunicat că reia licitația pentru mașina ARO 304, al cărui proprietar a fost chiat Nicolae Ceaușescu. Când va avea loc licitația care a fost amânată din cauza lipsei de cumpărători și de la cât pornește prețul autovehiculului?

ANAF reia licitația pentru mașina Aro a lui Ceaușescu

Mașina ARO 304 de culoare gri și fabricată în anul 977 care i-a aparținut inițial tovarășului Ceaușescu iar ulterior omului de afaceri Ovidiu Tender, de la a și fost confiscată, deoarece aceasta datorează statului bani după ce a fost condamnat pentru înșelăciune și spălare de bani în anul 2015, în dosarul Carom.

ARO 304 a  fost scos pentru prima oară la licitație în luna ianuarie, însă nimeni nu s-a oferit să-l cumpere. Ulterior, peste câteva luni fiscul a suspendat și a doua licitație, când prețul ar fi trebuit să scadă cu 25%, din cauza Ministerului de Justiție carea a efectuat o expertiză pentru a stabili dacă vehiculul face parte sau nu din patrimoniul cultural național. Mai exact, in ianuarie prețul de pornire a fost de 137.500 de lei, fără TVA.

ANAF reia licitația pentru mașina Aro a lui Ceaușescu. Sursă foto: Știrile ProTV
ANAF reia licitația pentru mașina Aro a lui Ceaușescu. Sursă foto: Știrile ProTV

Potrivit verificărilor efectuate de Ministerul Justiției, nu există niciun impediment în ceea ce privește vânzarea mașinii, așa că noua licitație este programată pentru data de 18 decembrie, scrie Profit.ro.

”În urma sesizării trimise de un expert judiciar autorizat de Ministerul Justiției în specializarea „Patrimoniu cultural” și în conformitate cu prevederile Legii privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, deoarece autoturismului ARO 304 este susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național, Direcția generală executări silite cazuri speciale, prin Serviciul executări silite cazuri speciale regional competent, a procedat la amânarea licitației pentru o perioadă de patru luni, în vederea expertizării bunului de către experți sau specialiști acreditați de Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor. Perioada de patru luni a fost stabilită având în vedere prevederile legale incidente, ținând cont de făptui că expertizarea se efectuează în cel mult 3 luni, Iar pentru efectuarea procedurii de reluare a licitației, în cazul în care bunul mobil nu este clasat, a fost rezervată o perioadă de o lună de zile”, a transmis ANAF pentru Profit.ro în prima parte a acestui an.

Urmăriți Impact.ro și pe