Americanii schimbă tonul față de Ucraina. De ce planul Rusiei nu are cum să reușească

Ana Anitoiu 05.03.2022, 13:18
Americanii schimbă tonul față de Ucraina. De ce planul Rusiei nu are cum să reușească

Americanii schimbă tonul față de Ucraina. Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, a explicat de ce planul Rusiei în acest război pe care l-a declanșat nu are cum să reușească. Oficialul n-a putut preciza cât va mai dura conflictul, dar a declarat că înfrângerea Kievului nu este inevitabilă.

Secretarul de stat al SUA, despre războiul din Ucraina

Antony Blinken a lăudat poporul ucrainean pentru „rezilienţa extraordinară” și s-a declarat îngrijorat de escaladarea conflictului. Secretarul de stat al SUA a spus că singurul lucru mai rău decât un război în Ucraina este unul care merge mai departe. Însă, oficialul a dezvăluit motivul pentru care crede că rușii nu vor reuși să-și ducă la îndeplinire planul.

„Dacă intenţia Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul şi să-şi instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a spus Antony Blinken.

De asemenea, secretarul de stat al SUA a spus că toată comunitatea internațională face tot posibilul să ajute Ucraina. El a precizat că se fac „presiuni chinuitoare” asupra Rusiei pentru ca Moscova să pună capăt războiului declanșat de președintele rus Vladimir Putin.

Americanii schimba tonul fata de Ucraina
Antony Blinken

Ce se așteaptă secretarul de stat al SUA să se întâmple

Pe de altă parte, secretarul de stat al SUA a spus că forțele ruse folosesc metode din ce în ce mai brutale împotriva civililor ucraineni. El a menționat că se așteaptă ca forțele armate ale lui Vladimir Putin să apeleze la și mai multe astfel de tehnici.

„Vedem că Rusia urmăreşte infrastructura vitală, să-i lase pe ucraineni fără apă, electricitate, căldură. Aceste metode fac, din păcate, în mod tragic, parte din jocul Rusiei sub preşedintele Putin. Şi cred că este posibil să vedem mai multe din asta”, a spus Antony Blinken.

Blinken, despre o posibilă încercare de înlăturare a lui Putin de la putere

Totodată, Antony Blinken a fost întrebat dacă Statele Unite ale Americii ar putea încerca să-l înlăture pe Vladimir Putin de la conducerea Rusiei, pentru a opri războiul. Oficialul a spus că nu există această intenție.

Secretarul de stat al SUA a spus că nu depinde de americani schimbarea conducerii Rusiei. Antony Blinken a aăugat că poporul rus este cel care trebuie să-și decidă conducerea. Însă, el i-a îndemnat pe ruși să se întrebe cum ar fi posibil ca acest război din Ucraina să fi benefic pentru interesele și nevoile lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...