Amenzile pentru șoferi s-au mărit. Cum poți să primești 500 lei amendă dintr-o banală greșeală

Elena Avramescu 09.12.2020, 09:47
Amenzile pentru șoferi s-au mărit. Cum poți să primești 500 lei amendă dintr-o banală greșeală

Amenzile pentru șoferi s-au mărit. Din păcate, veștile pentru șoferi nu sunt deloc bune, asta după ce autoritățile au hotărât ca una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de conducătorii auto să fie taxată cu o amendă de până la 500 de lei.

Amenzile pentru șoferi s-au mărit

Codul rutier 2021 aduce sanțiuni înăsprite pentru șoferii români. Începând din luna noiembrie 2020, autoritățile pot ridica mașinile parcate la întâmplare pe spațiile verzi sau prin parcuri, nu doar cele lăsate pe drumurile publice. Cu toate astea, ridicarea autoturismelor nu va fi permisă dacă în interior se află persoane sau, dacă a fost deja începută, va fi întreruptă.

Pentru a-și recupera autoturismul, șoferii vor fi obligați să plătească mai multe taxe, ce vor include costurile pentru operațiunea de ridicare, de transport și de depozitare a mașinilor. În plus, se pare că parcarea în locuri nepermise le va aduce șoferilor și o amendă. Valoarea acesteia va fi stabilită la nivel local.

Potrivit avocatnet.ro, în Cluj-Napoca, sancțiunea pentru parcarea neregulamentară pe trotuar sau pe un spațiu verde este amenda între 200 și 400 lei. În Pitești, de pildă, minimul este același, însă maximul ajunge până la 500 lei (dacă fapta e comisă de o persoană fizică).

Citește continuarea pe Știri din lume.