Amenințările lui Raed Arafat pentru români. Ce spune despre măsurile după aglomerația de la mare

Madlen Moraru 06.07.2020, 17:03
Amenințările lui Raed Arafat pentru români. Ce spune despre măsurile după aglomerația de la mare

În ultima perioadă au existat numeroase avertismente pentru români. Raed Arafat a formulat o nouă ipoteză cu privire la situația de pe litoral. Îngrijorările pentru cetățenii țării noastre au venit și din partea ministrului Sănătății.

Amenințările lui Raed Arafat pentru români

Atât Nelu Tătaru, cât și secretarul de stat Raed Arafat se arată foarte îngrijorați pentru români. În ultima perioadă a fost semnalată multă aglomerație pe litoral, iar numărul turiștilor s-a dublat într-o perioadă scurtă, odată cu regulile de relaxare. Românii au luat în derâdere regulile de distanțare, dar și pe cele de igienă pentru evitarea molipsirii cu coronavirus. A mai fost semnalat de către autorități că în ultimele zile numărul de cazuri iar a crescut, la nivelul țării.

Românii aflați la malul mării sunt sfătuiți să facă tot posibilul și să respecte regulile de distanțare socială. În ultimele săptămâni au fost semnalate tot mai multe nereguli la nivelul turiștilor. Terasele și localurile care nu respectă regulile au fost și ele la rândul lor amendate aspru.

Amenințările lui Raed Arafat pentru români. Ce spune despre măsurile după aglomerația de la mare
Aglomerația de la malul mării ar putea duce la aplicarea de noi reguli pentru români.

Raed Arafat și Nelu Tătaru sunt îngrijorați în legătură cu pericolul la care se expun cetățenii aflați în concediu. Până în această luni, pe 6 iulie 2020, au fost semnalate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre cei confirmați pozitiv, un număr de 21.413 de persoane au fost externate din spital și declarate vindecate. Alte 1.200 de persoane au fost declarate asimptomatice și la 10 zile de la depistare. Ambii oficiali guvernamentali au comentat imaginile difuzate de diverse posturi de televiziune cu români aflați la mare. În weekendul care s-a încheiat au existat foarte mulți turiști la malul mării, în stațiuni.

Ce spune despre măsurile după aglomerația de la mare

„Aceste imagini nu sunt doar din acest weekend, sunt așa de patru weekend-uri. Facem apel la respectarea distanțării fizice. Am fost împiedicați de decizia CCR, care ne-a lăsat fără pârghii”, a declarat Nelu Tătaru.

„Am prevăzut în proiect să putem lua măsuri imediate, în regim de urgență, dar cu validare ulterioară de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Legea prevede și modalitățile de contestație. Orice măsură luată prin diferite acte normmative pot fi contestate de cetățeni în instanță”, a susținut și secretarul de stat Raed Arafat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe