Amenințarea Rusiei care dă fiori, și România este vizată. „Statele NATO ar putea deveni ținte legitime din cauza ajutorului dat Ucrainei”

Badea Violeta 19.12.2022, 14:49
Amenințarea Rusiei care dă fiori, și România este vizată. „Statele NATO ar putea deveni ținte legitime din cauza ajutorului dat Ucrainei”

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut, de curând, o amenințare care poate duce la al treilea război mondial. Acesta a afirmat că statele NATO, printre care se numără și România, ar putea deveni ținte legitime din cauza ajutorului oferit Ucrainei. Iată declarațiile actualului vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Avertismentul lui Dmitri Medvedev pentru statele membre NATO

În răspuns la ajutorul oferit Ucrainei, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a avertizat statele NATO.  Oficialul rus a precizat că acestea ar putea deveni ținte legitime în cazul în care vor trimite țării conduse de Volodimir Zelenski sisteme de rachete antiaeriene Patriot și personal al Alianței.

„Dacă, așa cum a lăsat să se înțeleagă Jens Stoltenberg, NATO le furnizează fanaticilor de la Kiev sisteme de apărare Patriot – precum și personal al alianței – acestea se vor transforma imediat în ținte legitime pentru forțele noastre armate”, a spus Dmitri Medvedev, pe pagina sa oficială de Twitter, conform agenției de știri Baha.

Totodată, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a acuzat Alianța că încalcă suveranitatea altor state, declanșând lovituri de stat în întreaga lume și ucigând zeci de mii de civili.

Citește și Avertismentul lansat de șeful NATO privind războiul din Ucraina. „Nu trebuie să subestimăm Rusia”. De ce consideră Jens Stoltenberg că va fi un conflict de durată!

Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev

Volodimir Zelenski propune un summit global pentru pace în această iarnă

Președintele Ucrainei a propus, de curând, organizarea în această iarnă a unui summit global pentru pace. Evenimentul va „uni toate națiunile lumii în jurul cauzei păcii globale”, a declarat el într-un mesaj video pe care Ucraina spera să îl difuzeze înainte de finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dar se pare că cererea a fost respinsă.

La începutul acestei săptămâni, ministrul ucrainean de externe a confirmat că Volodimir Zelenski intenționează să organizeze un summit pentru a pune în aplicare la nivel universal propunerea de pace pe care acesta a prezentat-o la summitul G-20 de luna trecută din Indonezia.

Cele 10 condiții formulate de președintele Ucrainei la summitul G-20 prezintă o formulă pentru pace, al cărei ultim pas este semnarea unui acord de pace, și abordează, de asemenea, siguranța nucleară, securitatea alimentară și energetică și retragerea militară a Rusiei din Ucraina.

Citește și Iranul, atac dur către SUA. Avertizează că nu are nevoie de permisiunea nimănui pentru a dezvolta relaţii cu Rusia!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...