Amenda uriașă pe care o poți lua în Spania dacă nu porți mască. Mulți români nu câștigă acești bani într-un an de muncă

Stan Filon, Ioana Nechifor 31.03.2021, 13:48
Amenda uriașă pe care o poți lua în Spania dacă nu porți mască. Mulți români nu câștigă acești bani într-un an de muncă

În timp ce românii au ieșit în stradă în toată țara împotriva purtării măștii de protecție și cer ridicarea celorlalte restricții, în Spania, de miercuri, a intrat în vigoare legea care îi obligă pe toți cetățenii să poarte masca de protecție și în spațiile libere, pe toată suprafața țării. Amenzile sunt unele colosale pentru cei care sunt prinși fără mască de protecție.

Amendă uriașă în Spania pentru nepurtarea măștii de protecție

Guvernul spaniol a decis să nu mai lase la latitudinea autorităților locale să impună sau nu purtarea măștii de protecție inclusiv în spațiile libere, așa că a luat decizia ca de miercuri, 31 martie, masca să devină obligatorie pe întreg teritoriul Spaniei.

Dacă în capitala Madrid masca este obligatorie de o bună perioadă de timp, chiar și în spațiile libere, în Castellon, de exemplu, masca nu era obligatorie să fie purtată pe stradă, dacă persoana respectivă mergea singură. Totul se schimbă însă de miercuri.

Amenda uriasa in Spania pentru nepurtarea mastii de protectie
Amenda uriasa in Spania pentru nepurtarea mastii de protectie

Amenzile au crescut, de miercuri

Legea care a intrat în vigoare miercuri spune că masca este obligatorie pentru persoanele cu vârste de la şase ani în sus. Oamenii sunt obligați să poarte masca de protecție chiar şi atunci când poate fi respectată distanţa de siguranţă de 1,5 metri, recomandată de autorităţile spaniole ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19. Sunt înă și excepții. Sportivi pot renunța la mască în timp ce își fac antrenamentele, la fel poate face și persoanele care suferă de boli respiratorii, dovedite însă printr-un document medical.

În plus, Guvernul a majorat și amenzile! Dacă până acum cei care nu se supuneau restricției erau amendați cu 100 de euro, de miercuri, valoarea amenzilor a sărit pur și simplu în aer! Noile amenzi pe care le pot da oamenii legii pentru nepurtarea măștii de protecție încep de la 601 euro și pot junge chiar și la 30.000 de euro, dacă fapta respectivă este considerată o infracţiune gravă.

Spania a fost una dintre cele mai afectate state din Uniunea Europeană. Au fost înregistrate peste 3,8 milioane de cazuri de coronavirus, iar numărul deceselor a depășit 73 de mii de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...