Amenda pentru terasele sau „păcănelele” care nu închid la ora 23:00 este surprinzător de mică. Autoritățile nu vor să mai riște plângeri la CCR

Raluca Juncu 04.08.2020, 08:32
Amenda pentru terasele sau „păcănelele” care nu închid la ora 23:00 este surprinzător de mică. Autoritățile nu vor să mai riște plângeri la CCR

Potrivit Hotărârii nr. 38 din 01.08.2020, activitatea operatorilor economici care „desfășoară activități specifice precum jocuri de noroc sau terase, baruri, cluburi și alte asemenea”, este oprită după ora 23:00, în județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București. Măsura a fost adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în contextul limitării răspândirii infecției cu coronavirus, după ce, de nouă săptămâni la rând, România se află pe o curbă ascendentă în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri.

Ce amendă poate primi un proprietar de terasă, bar sau jocuri de noroc pentru nerespectarea închiderii programului la ora 23:00

Decizia a început să intre în vigoare de duminică, 2 august. Terasele, cluburile și barurile nu vor mai servi către clienți în intervalul orar 23:00-06:00.

„Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06:00 și nu se poate prelungi după orele 23:00”, se mai arată în Hotărârea adoptată de CNSU.

Cei care nu respectă această regulă riscă amenzi care pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge până la 5.000 de lei. Sancțiunea se poate achita în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal la jumătate din cuantumul aplicat (nu din minimul legal), scrie avocatnet.ro.

În ultimele de 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 1.601 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 494.075 de lei, ca urmare a nerespectării mai multor reguli impuse de la începutul pandemiei și până în prezent.

Până ieri, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

2432 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Urmăriți Impact.ro și pe