Amendă de 150 euro pentru această greșeală banală. Regula strictă a intrat, azi, în vigoare în Grecia

Andrei Cezar 18.07.2020, 15:20

Este oficial. Grecia introduce o serie de măsuri stricte începând cu ziua de sâmbătă, 18 iulie, pentru a combate răspândirea virusului. Printre acestea se numără și obligativitatea purtării măștii de protecție în magazine. Amenda pentru încălcarea acestei reguli este de 150 de euro.

Amendă pentru nepurtarea măștii de protecție, în Grecia

Cu toate că au una dintre cele mai mici rate de infectare cu COVID-19 din Europa, în ultimele 24 de ore fiind raportate doar 28 de cazuri, dintre care 16 înregistrate în rândul turiștilor, grecii nu au de gând să accepte nicio încălcare a măsurilor de protecție.

Guvernul de la Atena a decis ca de astăzi purtarea măștii de protecție, în interiorul magazinelor și supermarketurilor, să fie obligatorie, potrivit Digi 24. Și pentru a se asigura că se respectă această măsură, autoritățile elene au impus o amendă echivalentă cu câteva zile de cazare în Grecia. Oamenii care sunt prinși fără mască în magazine vor fi nevoiți să scoată din buzunar 150 de euro.

Decizia vine după ce, la începutul acestei săptămâni, autoritățle de la Atena au anunțat că vor spori presiunile pentru a-i convinge atât pe greci cât și pe turiști să respecte măsurile de siguranță.

Amendă de 150 euro pentru această greșeală banală. Regula strictă a intrat, azi, în vigoare în Grecia
Amendă de 150 euro pentru această greșeală banală. Regula strictă a intrat, azi, în vigoare în Grecia

Turiști români aflați în Grecia, infectați cu noul coronavirus

Potrivit sursei citate 12 turiști români au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2. Patru dintre aceștia au fost confirmați de Ministerul de Externe de la București și se află în insulele Thassos și Lefkada.

Presa elenă mai vorbește despre alți trei români: o femeie din Santorini, asimptomatică, un copil de opt ani aflat cu familia în Creta și un prieten al familiei respective.

MAE a făcut precizări importante cu privire la românii depistați pozitiv cu noul coronavirus pe teritoriul Greciei:

„Totodată, cu referire la elementele menționate în spațiul public privind turiștii români depistați pozitiv cu COVID-19 în Republica Elenă și care refuză efectuarea carantinei pe teritoriul acestui stat decizând să revină în România pe cale rutieră, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu legislația bulgară, persoanele confirmate cu COVID-19 urmează a fi plasate în carantină, din dispoziția autorităților sanitare. Autoritățile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei. MAE reamintește că cetățenii care intră în Republica Bulgaria, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligați să completeze o declarație prin care atestă că nu au simptome specifice infecției cu COVID-19 și că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate ca infectate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile și nici nu sunt plasați în carantină. Declarația este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – https://www.mae.ro/node/51904. În acest sens, MAE subliniază că declararea unor date false este sancționată conform legii bulgare”, se menționează într-un comunicat transmis vineri seară de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE face apel pe această cale la cetățenii români care au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV2 pe teritoriul Greciei să respecte toate recomandările autorităților elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei.

Urmăriți Impact.ro și pe