Alocații mai mari, începând de azi, pentru copiii români. Câți bani vor primi, de fapt, în plus

Stan Filon 08.09.2020, 13:52
Alocații mai mari, începând de azi, pentru copiii români. Câți bani vor primi, de fapt, în plus

Vești bune pentru copiii din România! Începând de astăzi, alocațiile cresc cu 20%. Chiar dacă aceștia se așteptau ca alocațiile să se dubleze, Guvernul României a acordat o majorare cu 20%. Astfel, alocația ajunge de astăzi la 185 de lei.

Alocațiile pentru copii cresc de astăzi cu 20%

Alocațiile cresc de astăzi cu 20%, iar copiii vor primi 185 de lei pe lună. Micuții cu vârste de până la 2 ani cor avea venituri mai mari, deoarece în prezent alocația pentru ei este de 311 lei. Așadar, după majorare, aceștia vor primi mai mult cu 58 de lei, respectiv 369 de lei.

Anul acesta, impactul bugetar al măsurii se ridică la aproximativ 500 de milioane de lei. Creșterea alocațiilor nu se oprește aici. Anul viitor, alocațiile vor fi mărite cu câte 20% în luna ianuarie și iulie. Pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, alocațiile vor ajunge la 242 de lei. Pentru cei din grupa de vârstă 0-2 ani și pentru cei cu dizabilități, vor fi majorate la 484 de lei. Alocațiile mărite vor fi încasate în februarie, respectiv august 2021.

Alocațiile pentru copii cresc de astăzi cu 20%
Alocațiile pentru copii cresc de astăzi cu 20%

Copiii se vor bucura de o majorare cu 40% a alocațiilor și în 2021

Potrivit calendarului care prevede majorarea etapizată a alocațiilor, în 2022 alocațiile pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani vor fi dublate la 300 de lei. Pentru copiii din grupa de vârstă 0-2 ani și pentru cei cu dizabilități, alocațiile vor crește la 600 de lei.

Anul acesta însă nu s-a putut dublarea alocațiilor, după cum a mărturisit chiar premierul Ludovic Orban.

„PSD încearcă să ne copieze pe noi. Cred că această competiţie va fi înţeleasă aşa cum trebuie de toţi românii. PSD a fost trei ani la guvernare. PSD putea în trei ani de guvernare să majoreze alocaţiile pentru copii. Cu toate acestea, alocaţiile au fost majorate de către PNL.

Orice fac acum arată că n-au fost în stare timp de trei ani de guvernare să facă absolut nimic decât să facă praf bugetul, să declanşeze cheltuieli nesăbuite, să sifoneze banul public, să-şi angajeze rudele, pilele şi toţi neisprăviţii în administraţia publică, iar acum încearcă să mai obţină încrederea unor oameni venind cu iniţiative populiste pentru care nu există niciun de suport bugetar”, a spus Orban.

”Sincer vă spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocaţiile. Am dublat alocaţiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani. Vom asigura o creştere a alocaţiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creştere a alocaţiilor care să permită o creştere la un nivel aşteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...