Alimentul iubit de români care a fost retras din Selgros și din alte magazine. S-a dat alertă alimentară

Mihnea Tălău 30.08.2023, 15:22
Alimentul iubit de români care a fost retras din Selgros și din alte magazine. S-a dat alertă alimentară

Alertă alimentară în magazinele din România. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a descoperit la comercializare sferturi posterioare de pui congelate, contaminate cu Salmonella. Carnea provine din Polonia.

Alertă alimentară, pericol de infecție cu Salmonella

Potrivit unui anunț postat pe site-ul ANSVSA, pe piață există carne de pui, din Polonia, contaminat cu bacteria Salmonella Enteritidis.

Cumpărătorii sunt sfătuiți de inspectorii ANSVSA să nu consume carnea și să o returneze de urgență în magazinul de unde au cumpărat-o.

”În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l-ați achiziționat în baza bonului fiscal”, se precizează în nota ANSVSA.

Iată magazinele din București și din țară care au comercializat sferturi posterioare de pui congelate, contaminate cu salmonella:

Imagine

Pericolul infecției cu Salmonella

Infecțiile cu Salmonella sunt foarte frecvente. Zeci de milioane de cazuri de toxiinfecții alimentare cauzate de infecția cu Salmonella sunt raportate în întreaga lume în fiecare an, inclusiv în România.

Infecția cu Salmonella, numită în termeni medicali salmoneloză, este o boală bacteriană care afectează tractul intestinal. Bacteriile Salmonella trăiesc de obicei în intestinele animale și umane și sunt eliminate prin scaun.

Oamenii se infectează cel mai frecvent prin apă sau alimente contaminate. De obicei, persoanele infectate dezvoltă diaree, febra și dureri abdominale în termen de 8 până la 72 ore după expunere.

Majoritatea persoanelor sănătoase se recuperează în câteva zile până la o săptămâna fără un tratament specific. Totuși, în unele cazuri, diareea poate provoca deshidratare severă și necesită asistență medicală promptă. Pot apărea complicații care pun viață în pericol dacă infecția depășește bariera sistemului digestiv.

Infecțiile cu Salmonella sunt mai frecvente vara decât iarna.

În general, persoanele care prezinta cele mai mari riscuri de infecție sunt copiii, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu sistem imunitar slăbit și femeile gravide.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...