Alimentul cu care trebuie să ștergi podelele. Secretul pe care puține gospodine îl știu

Beatrice Dumitru 23.11.2021, 09:17
Alimentul cu care trebuie să ștergi podelele. Secretul pe care puține gospodine îl știu

Când vine vorba de curățarea podelelor, multe dintre soluțiile din comerț nu sunt întotdeauna cele mai bune. Unele sunt ineficiente și pline de substanțe chimice, dăunătoare mediului. Dar există o plantă aromată care te poate ajuta să lustruiești podelele și să parfumezi locuința.

Alimentul folosit pentru șters podelele

Această plantă aromată, care poate fi plantată și acasă în ghiveci sau în grădină, are multe întrebuințări, iar gospodinele ar trebui să profite de ea pentru cărățarea locuinței. Este bună pentru a dezinfecta suprafețele, dar și pentru a ține departe insectele care invadează casa.

Alimentul cu care trebuie să ștergi podelele. Secretul pe care puține gospodine îl știu
Menta este bună pentru spălarea podelelor. Sursa foto: Unsplash / Eleanor Chen

Este vorba despre mentă și mai ales despre uleiul esențial de mentă, pe care îl poți folosi pentru a avea o casă curată și parfumată. De exemplu, când curăți podele din lemn sau gresie, amestecă câteva picături de ulei esențial de mentă cu apă și puțin oțet. Această soluție va lăsa totul curat și strălucitor, mirosind a proaspăt.

Alte trucuri pentru folosirea plantei

Pe lângă spălarea coșului de gunoi și schimbarea pungii, dacă vrei să ai un mereu un miros fresh în bucătărie, poți înmuia vată în ulei esențial de mentă, pe care o pui pe fundul coșului de gunoi. Când nu mai miroase atât de mult sau deloc, o poți schimba.

Menta ține la distanță insectele nedorite, cum ar fi furnicile și țânțarii. Ca să scapi de ele, amestecă apă cu ulei esențial și pulverizează pe uși și ferestre. Mirosul înțepător al mentei va alunga insectele.

Dacă vrei ca în locuința ta să miroasă întotdeauna bine, adaugă câteva picături de ulei esențial de mentă într-un difuzor. Pe lângă aroma sa plăcuta, ajută și la combaterea durerilor de cap sau a problemelor respiratorii, precum astmul.

Dacă vrei ca dulapul pentru haine sau cel pentru încălțăminte să miroasă frumos, trebuie să amesteci zece picături de ulei esențial de mentă, cinci picături de ulei esențial de lămâie și cinci picături de ulei esențial de portocal. Cu acest amestec poți parfuma orice loc din locuința ta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...