Alimentul banal pe care e indicat să îl consumăm zilnic. Recomandările Prof. dr. Irinel Popescu pentru o viață echilibrată. „Mai variem”

Andrei Simion 11.03.2023, 09:10
Alimentul banal pe care e indicat să îl consumăm zilnic. Recomandările Prof. dr. Irinel Popescu pentru o viață echilibrată. „Mai variem”

Un aliment banal și ieftin, ce se găsește în aproape toate magazinele alimentare, ar trebui să fie consumat în fiecare zi, datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate, potrivit unui specialist în sănătate, care a explicat motivele pentru care a făcut această recomandare.

Ce aliment banal ar trebui să fie consumat zi de zi

Profesorul doctor Irinel Popescu a recomandat consumul zilnic de usturoi, care deși este „foarte neplăcut social”, este foarte bun pentru vasele de sânge, având și alte beneficii pentru sănătate.

Printre altele, usturoiul reduce tensiunea arterială, previne apariția bolii Alzheimer, a demenței și a diabetului, ajută la vindecarea rănilor și a vânătăilor. Acesta acționează ca un antibiotic natural, fără să distrugă bacteriile sănătoase din organism, ba chiar stimulând creșterea nivelului de antioxidanți.

Alte beneficii ale usturoiului sunt: îmbunătățirea digestiei, prevenirea și tratarea răcelii și gripei, vindecarea ulcerului gastric, prevenirea sau tratarea pneumoniei și tuberculozei, tratarea sinuzitei, vindecarea infecțiilor urechii la copii, stimularea sistemului imunitar și scăderea colesterolului rău.

Usturoi
Usturoi. Foto: unsplash.com

Medicul, despre legume și fructe

De asemenea, medicul a spus că din punctul său de vedere nu sunt restricții în privința legumelor și fructelor, dar a avertizat că fructele pot provoca un exces de glucoză și a făcut o recomandare cu privire la acestea.

„Din punctul meu de vedere, nu sunt restricții când vorbim de legume și fructe. Mere putem mânca zilnic. Un măr pe zi ține doctorul la distanță, un proverb valabil și astăzi. Eu mănânc din toate fructele, dar nu fac excese. Fructele pot provoca exces de glucoză, iar de la o vârstă încolo nu este bine”, a mai spus doctorul Irinel Popescu, potrivit dcnews.ro.

Medicul le recomandă românilor să nu mănânce aceleași tipuri de fructe și legume tot timpul, de exemplu afine. În afară de mere, pe care le pot consuma zilnic, aceștia ar trebui să diversifice fructele și legumele pe care le includ în dieta lor, pentru că fiecare dintre acestea aduce anumite beneficii pentru sănătate, uneori distincte.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe