Lidl face lumină în cazul femeii care a ajuns în spital din cauza unui scorpion găsit printre banane. Reacția companiei după eveniment

Beatrice Dumitru, Badea Violeta 11.03.2023, 21:29
Lidl face lumină în cazul femeii care a ajuns în spital din cauza unui scorpion găsit printre banane. Reacția companiei după eveniment

O femeie din Iași a trecut prin momente de spaimă și a ajuns la spital, după ce a cumpărat fructe de la un supermarket. Doctorii i-au evaluat rana și, după ce i-au dat un tratament, spun că este în afara oricărui pericol. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia.

Reacția Lidl, după ce o femeie ar fi găsit un scorpion în bananele cumpărate din celebrul supermarket

UPDATE sâmbătă, 11 martie, ora 21:30. Grupul Lidl a emis un punct de vedere după ce s-a spus că o femeie din Iași a ajuns în spital din cauza unui scorpion găsit printre bananele cumpărate din celebrul supermarket.

„Nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre”, a transmis retailer-ul.  Reprezentanții companiei anunță că au desfășurat o anchetă privind vânzarea fructelor și legumelor, iar concluzia este că „cerințele și standardele sanitare veterinare sunt respectate.”

„În plus, subliniem faptul că toți furnizorii noștri de fructe și legume, precum și distribuitorii, sunt certificați atât la nivel european, cât și național, cu certificări precum GLOBALG.A.P., certificare HACCP/GMP, certificare ISO 22000 – sistem de management al siguranței alimentelor, certificare ISO 9001 – sistem de management al calității, atestând calitatea și conformitatea produselor pe tot lanțul de aprovizionare.

Deși nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între achiziția produsului în data de 01 martie 2023 și evenimentul petrecut în data de 09 martie 2023, ne pare rău pentru situația prin care a trecut clienta noastră. Dorim să asigurăm clienții Lidl și opinia publică de faptul că atât compania, cât și partenerii noștri sunt preocupați în permanență de respectarea riguroasă a unor standare înalte de siguranță alimentară.”, informează Lidl.

– Știre inițială –

O femeie din Iași, în vârstă de 64 de ani, a cumpărat banane dintr-un magazin Lidl, dar a avut parte de un moment de spaimă și a ajuns la spital. Aceasta a fost înțepată de un scorpion adus, cel mai probabil, din Ecuador, cu un transport de banane, după cum susțin specialiștii, relatează 7Iași.ro.

Femeia susține că scorpionul ar fi ajuns în locuința, cel mai probabil, ascuns între șapte banane pe care le-a cumpărat pe 1 martie și a scăpat prin casă. Peste noapte a fost înțepată când se afla în pat, dar nu a știut inițial despre ce vietate era vorba. Abia spre dimineață, o rudă a femeii a dat peste scorpion, pe care l-a prins și l-a pus într-un pahar. Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi, unde a fost evaluată de medici.

Alimentul banal care a trimis o româncă direct la urgențe. A ajuns în spital după ce a făcut cumpărături într-un supermarket
Doar 25 de specii de scorpioni au venin capabil să ucidă omul.

Nu prezenta simptome de o mușcătură gravă. Pacienta a beneficiat de consult de specialitate și tratament corespunzător preventiv”, a precizat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Cazul din Iați nu este singurul din România

Medicii de acolo au decis să anunțe Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică, iar autoritățile vor trebui să stabilească cum a ajuns scorpionul în Iași.

Cazul din Iași nu este singular. S-a mai întâmplat în noiembrie 2021, atunci când angajata unui magazin din nordului Bucureștiului a fost înțepată în deget de un scorpion ieșit dintr-o cutie de banane. În luna mai, același an, la fel a pățit și o lucrătoare dintr-un supermaket din Constanța. Și în aceste două cazuri, victimele au ajuns la spital.

Majoritatea mușcăturilor de scorpion necesită tratamente de până la 48 de ore, pentru reducerea inflamației. Scorpionii sunt arahnide care rezistă la temperaturi scăzute și pot supraviețui câteva zile fără hrană și așa se explică faptul că ajung în România cu diferite transporturi de fructe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...