Alexandru Pașcanu a fost desemnat cel mai bun jucător U23 din Liga a doua din Spania și îi transmite un mesaj lui Edi Iordănescu. „Pot să ajut echipa națională”

Sorin Barbu 24.06.2022, 10:25
Alexandru Pașcanu a fost desemnat cel mai bun jucător U23 din Liga a doua din Spania și îi transmite un mesaj lui Edi Iordănescu. „Pot să ajut echipa națională”

Alexandru Pașcanu trece printr-un moment foarte bun. A terminat al doilea an în Spania și a fost desemnat, sezonul trecut, cel mai bun jucător U23 din Segunda Division. Internaționalul român a jucat în 32 de partide și a marcat două goluri și este convins că poate ajuta naționala condusă de Edi Iordănescu.

Alexandru Pașcanu, cel mai bun jucător U23 din liga a doua din Spania

Alexandru Pașcanu a „bătut pasul pe loc” la CFR Cluj. A jucat doar patru partide pentru echipa lui Dan Petrescu, iar după un împrumut la FC Voluntari a ajuns în Spania. Ponferradina și liga a doua din Spania i s-au potrivit de minune. În ultimul sezon, după ce a jucat în 32 de partide pentru echipa de club, a fost desemnat cel mai bun jucător U23 din acest eșalon și și-a ajutat formația să termine campionatul departe de locurile de retrogradare, pe poziția a opta.

„O mândrie enormă, sincer. Dar, pe de altă parte, îți spun sincer că e o recunoaștere firească pentru tot ce am făcut, dincolo de acest sezon. Ultimii doi ani în Spania am jucat toate meciurile posibile, am crescut mult în joc, am fost constant”, a declarat fotbalistul crescut de Leicester, într-un interviu acordat playsport.ro.

Alexandru Pașcanu, mesaj pentru Edi Iordănescu

Alexandru Pașcanu spune că se simte foarte bine în Spania la o echipă unde a progresat foarte mult din toate punctele de vedere.

„Fără «înmormântări» și «nunți» după meciuri! Ca să poți să fii constant bun, ai nevoie de echilibru. Iar echilibrul vine mai ales din felul în care îți gestionezi reacțiile și abordarea. Nu facem și nu fac tragedie după o înfrângere. Analizez, învăț. Dar merg mai departe. La fel, fără bucurie uriașă după o victorie. Prețuim și continuăm!”, a mai spus internaționalul român.

Fost internațional U17, U18 și U19, apoi sefiminalist cu România U21 la EURO 2019 și participant la EURO 2021, ulterior olimpic la Tokyo, Alex așteaptă un semn de la Edi Iordănescu și speră să fie convocat la naționala de seniori.

„Am îmbrăcat tricoul României de la nivel U17 până aici, când aștept să și debutez la nivel de seniori. Cred că am făcut pașii din cariera mea cu atenție și răbdare. Am confirmat deja în Segunda Division, vom vedea ce înseamnă noul sezon pentru mine la nivel de club.

Simt, sincer, că am crescut foarte mult în joc, pentru că am învățat multe și am căpătat constanță. Sunt sigur că pot să ajut echipa națională și voi fi mai mult decât bucuros atunci când se va decide că e nevoie de ajutorul meu”, a mai spus fotbalistul.

Pașcanu este coleg de echipă cu Sergi Enrich, un atacant despre care s-a spus că se află în atenția Rapidului. Este convins că jucătorul spaniol nu o să vină să joace în România.

Urmăriți Impact.ro și pe